Întâlnire a centrelor de carieră la Iaşi

În perioada 14-16 septembrie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași găzduieşte evenimentul „Angajabilitatea în centru”, care va reuni reprezentanţi ai centrelor de orientare în carieră din universităţile din ţară. Întâlnirea are drept scop optimizarea comunicării între acestea şi este organizată de Asociaţia Link Education And Practice (LEAP) în colaborare cu Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament (CIPO).

În cadrul evenimentului se va desfășura o videoconferinţă prin intermediul căreia participanţii vor purta o discuţie liberă cu Monika Domańska (reprezentantă a centrului de orientare în carieră din Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie AGH din Cracovia, Polonia) și cu Peter Wells (Directorul Centrului European pentru Invăţământul Superior, Biroul UNESCO din Bucureşti). De asemenea, evenimentul va include un workshop susţinut de Mădălina Cocea, reprezentantă a Departamentului Media din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, pe tema „Promovarea activităţilor centrelor de carieră” şi o sesiune facilitată pe tema „Optimizarea comunicării între centrele de carieră”.

LEAP (Link Education and Practice) este o asociaţie care susţine implicarea studenţilor în activităţi de educaţie non-formală pentru complementarea educaţiei primite în cadrul universităţilor. CIPO Iaşi este centrul de carieră al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acest centru facilitează inserţia studenţilor şi absolvenţilor UAIC pe piaţa muncii prin oferirea de consiliere şi suport în dezvoltarea traseului educaţional şi profesional al acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.