Burse in Germania


Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) acorda si in anul universitar 2010/2011 burse pentru stagii de studiu si cercetare in Germania studentilor ieseni. Pentru cei care nu stiu germana dar isi doresc sa studieze prin programul DAAD, bursele pot fi combinate cu programe de studiu in limba engleza pentru a putea invata la una dintre institutiile de cercetare din Germania.
Pentru studentii absolventi ai oricarei discipline care isi doresc burse de studii postuniversitare, burse de studiu pentru studentii din domeniul artelor, burse de studiu ERP (pentru absolventii din domeniul stiintelor economice) si burse de cercetare pentru doctoranzi si tineri cercetatori, termenul limita de depunere a dosarelor este 31 octombrie a.c.
In schimb profesorii universitari din domeniul artelor, cadrele didactice universitare si cercetatorii se pot inscrie pina pe 15 noiembrie 2009.
Studentii care doresc sa primeasca o bursa DAAD trebuie sa completeze online un formular de inscriere – http://www.daad.ro/en/aplic. In afara completarii formularului, tinerii care aplica pentru burse DAAD mai au nevoie de: un Curriculum Vitae redactat in limba germana, diploma de bacalaureat, scrisoare de intentie, scrisoare de recomandare, diploma care sa ateste nivelul pregatirii profesionale si atestat de limba (eliberat in urma unui test de 80 de minute in limba germana sustinut in prezenta lect. univ. Tanja van der Sanden de la Catedra de Germanistica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi).
Informatii suplimentare pot fi obtinute la Centrul de Informare al DAAD Str.Intr. Amzei nr. 1, Bucuresti, prin e-mail la adresa info@daad.ro sau pe urmatoarele site-uri: www.daad.de, www.daad.ro, www.funding-guide.de, www.studying-in-germany.de, www.research-in-germany-de.

(Sursa: CUZANET, articolul Burse in Germania pentru studenti )

5 Comentarii la "Burse in Germania"

 1. adina munteanu   02/11/2009 at 12:12 pm

  deadline-ul a trecut, a fost 31.10.2009, cam tarziu a venit articolul acesta, insa eu am reusit sa aplic, sper sa fie de rezultat pozitiv.

 2. ionecu aandra   23/11/2009 at 6:25 pm

  eu abia acum am citit acest anunt , mai exista vreo sansa sa mai ma inscriu acum ??? va rog sami raspundeti

 3. infocariera   24/11/2009 at 9:36 am

  Buna!
  Te sfatuim sa iei legatura cu cei care gestioneaza bursele (evident, nu noi suntem aceia) si sa le adresezi aceasta intrebare lor. Citeste anuntul si vei gasi datele de contact pentru intrebari legate de aceste burse.
  Bafta!

 4. ioana   21/01/2010 at 11:51 am

  data de 31.10 e valabila ca deadline pt anul urmator si nu cel in curs. adica, daca aplici pana pe 31.10 e pentru anul viitor, nu pentru anul asta! asa ca, da, anuntul e depasit!

 5. infocariera   21/01/2010 at 3:18 pm

  Data de 31 octombrie ca data limita era valabila pentru anul in curs la data postarii anuntului (se gaseste sub titlul mesajului), deci se refera la anul 2009.
  Pentru a verifica daca programul se repeta si pentru 2010, va sfatuim sa luati legatura cu cei care gestioneaza acest program.
  Bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.