Burse in Germania


Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) acorda si in anul universitar 2010/2011 burse pentru stagii de studiu si cercetare in Germania studentilor ieseni. Pentru cei care nu stiu germana dar isi doresc sa studieze prin programul DAAD, bursele pot fi combinate cu programe de studiu in limba engleza pentru a putea invata la una dintre institutiile de cercetare din Germania.
Pentru studentii absolventi ai oricarei discipline care isi doresc burse de studii postuniversitare, burse de studiu pentru studentii din domeniul artelor, burse de studiu ERP (pentru absolventii din domeniul stiintelor economice) si burse de cercetare pentru doctoranzi si tineri cercetatori, termenul limita de depunere a dosarelor este 31 octombrie a.c.
In schimb profesorii universitari din domeniul artelor, cadrele didactice universitare si cercetatorii se pot inscrie pina pe 15 noiembrie 2009.
Studentii care doresc sa primeasca o bursa DAAD trebuie sa completeze online un formular de inscriere – http://www.daad.ro/en/aplic. In afara completarii formularului, tinerii care aplica pentru burse DAAD mai au nevoie de: un Curriculum Vitae redactat in limba germana, diploma de bacalaureat, scrisoare de intentie, scrisoare de recomandare, diploma care sa ateste nivelul pregatirii profesionale si atestat de limba (eliberat in urma unui test de 80 de minute in limba germana sustinut in prezenta lect. univ. Tanja van der Sanden de la Catedra de Germanistica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi).
Informatii suplimentare pot fi obtinute la Centrul de Informare al DAAD Str.Intr. Amzei nr. 1, Bucuresti, prin e-mail la adresa info@daad.ro sau pe urmatoarele site-uri: www.daad.de, www.daad.ro, www.funding-guide.de, www.studying-in-germany.de, www.research-in-germany-de.

(Sursa: CUZANET, articolul Burse in Germania pentru studenti )

Leave a Reply

Your email address will not be published.