Ziua Românilor de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), prin atribuţiile şi obiectivele pe care şi le-a asumat la nivel instituțional, propune un concept de marcare a Zilei Românilor de Pretutindeni. În 2017, evenimentul va fi dedicat componentei educaționale şi se va concentra pe importanţa limbii române, ca element esențial în păstrarea şi afirmarea identității etnice și lingvistice a românilor din afara granițelor.

Ce se întâmplă pe 28 mai? 

Seminar cu tematică educaţională

MRP îşi propune să organizeze un seminar care se va derula sub forma unei dezbateri cu privire la importanţa educaţiei în limba română şi demersurile necesare în vederea păstrării şi afirmării identităţii lingvistice a românilor din afara graniţelor.

  • Dată și loc: 28 mai 2017, în intervalul orar 10.00 – 12.00, sala „Aula Magna”, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.
  • Tema seminarului: Evenimentul se va axa, în general, pe importanţa educaţiei în limba română şi eforturile în vederea păstrării şi afirmării identităţii lingvistice.
  • Motto-ul seminarului este : „Limba română mai aproape de casă”.

Campania de presă şi „maratonul internațional al interviurilor”

De asemenea, MRP invită toți românii, oriunde s-ar afla ei, să ia parte la campania online derulată pe pagina de Facebook a ministerului prin #ZRP cu tag @mprpromania. Mai exact, toți cei care își doresc să participe nu trebuie decât să realizeze o fotografie cu tematica „Limba română mai aproape de casă”, să încarce poza pe platforma de socializare și să eticheteze MRP-ul și evenimentul ZRP în fotografie. Ne dorim ca la acest maraton al postărilor să ia parte români de pe toate continentele.

Vizitează pagina evenimentului

Leave a Reply

Your email address will not be published.