Festivalul-concurs de scurt-metraje ANCORA 2017

Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași organizează Festivalul-concurs de scurtmetraje ANCORA. Acest eveniment se află la a doua ediție.

ANCORA este un concurs de scurtmetraje prin care participanții au oportunitatea de a-și exprima visul și pasiunea, prin intermediul artei cinematografice, arta ce ia amploare în ultimul deceniu.

În cadrul acestei ediții există o singură secțiune și anume filmul de scurtmetraj.

Această secțiune va cuprinde creații artistice, cinematografice, teasere cu o durată de maxim 15 minute, participanții având libertate deplină în ceea ce privește conținutul filmului, totuși trebuie să se țină cont de tema concursului. Anul acesta dorim să ”ancorăm” tematica acestei ediții în timpurile de demult ale Moldovei, în credință și spiritualitate, cultura medievală a Țărilor Române, muzica bizantină și medievală. Tema acestei ediții este: Cultură și muzică veche românească.

Perioada desfășurării concursului este 27 martie – 20 mai. Aceasta va fi împărțită în două etape: cea de trimitere a materialelor (27 martie – 15 mai), cea de selecție( 15 – 16 mai ). Pe 20 mai va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune scurtmetraje, care vor fi selectate de un juriu format din specialiști în domeniul artei cinematografice, cărora li se vor adăuga și alte personalitați.

Toate anunțurile legate de acest festival-concurs, vor avea hashtag-ul #ANCORA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.