Zilele Jurnalismului Local, ediția a II-a

Membrii Asociației Studenților Jurnaliști (ASJ) din Iași invită studenții de la Jurnalism și pe cei interesați de domeniul comunicării, să participe la cea de-a doua ediție a întâlnirilor – dezbateri „Zilele Jurnalismului Local”. Zilele de desfășurare ale proiectului sunt 8 și 9 aprilie.  În prima se vor desfășura workshopuri pentru membrii ASJ, iar în cea de-a doua zi vor fi întâlniri cu jurnaliștii din presa locală sub forma unei dezbateri publice. Vor participa jurnaliști cunoscuți din presa locală, profesori și studenți.

Prin organizarea acestui proiect se dorește orientarea studenților către ramurile importante ale mass-mediei locale: presă scrisă, radio și televiziune. Evenimentul are ca scop principal îmbunătățirea relației dintre jurnaliști și bloggeri, împărtășirea de experiențe, sfaturi, impresii sau idei între studenți și profesori

Jurnalismul local, sărbătorit prin workshopuri

Prima zi dedicată jurnalismului va debuta de la ora 10.00, cu discuții între voluntarii ASJ și membrii grupului „Kooperativa 2.0”, cei din urmă prezentând punctul de plecare în crearea unui blog, avantajele şi dezavantajele deţinerii unei astfel de platforme şi chiar relația dintre bloggeri și jurnaliști. Seara se va încheie cu proiecţia unor filme care abordează un subiect din domeniul jurnalismului.

 

Presă tipărită, față-n față cu presă online

Dezbaterea de duminică, 9 aprilie, va începe de la ora 12.00 și va constitui lupta dintre „Presa pe hârtie și Presa pe internet”, avându-i invitați pe conf. univ. dr. Florea Ioncioaia, prof. univ. dr. Alexandru Lăzescu (redactor – șef Revista 22), Ionuț Benea (redactor Ziarul de Iași), Robert Ferenț (redactor-șef Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei). De asemenea, la dezbatere pot lua parte și alți jurnaliști ieșeni sau profesori din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

Resurse online

Eveniment Facebook: Zilele Jurnalismului Local – ediția a II-a

ASJ pe site, Facebook, Twitter şi Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.