Program pilot de alimentație adresat elevilor și studenților

Adolescenții și tinerii reprezintă categorii de vârstă vulnerabile, alimentându-se cel mai adesea haotic, luând decizii și făcând alegeri alimentare mai puțin sănătoase.

Echipa de cercetare Nutripsih care cuprinde atât specialiști în psihologie și medicină, respectiv nutriție din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, prin coordonatorul Andreea Mandia (doctorandă la specializarea Psihologie) propune un program pilot de alimentație adresat elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 17-24 de ani.

Programul numit ”Minte sănătoasă în corp sănătos” este oferit gratuit și are ca scop îmbunătățirea stilului alimentar prin formarea de deprinderi sănătoase și adoptarea unor strategii eficiente, testate la nivel internațional.

Programul se desfășoară pe parcursul a 6 săptămâni și presupune:

·         prezentarea unor materiale privind importanţa alimentaţiei sănătoase

·         completarea unor seturi de chestionare la începutul, respectiv finalul programului.

·         evaluarea și măsurarea unor indicatori fizici (greutate, înălțime, circumferința taliei)

·         completarea de-a lungul acestor 6 săptămâni a unui jurnal apreciativ alimentar de trei ori pe săptămână.

Parcurgerea celor 6 săptămâni ale programului de intervenție asigură în mod automat participarea gratuită tuturor tinerilor la un atelier de nutriție interactiv oferit de un nutriționist. De asemenea se vor oferi 3 consultații gratuite la nutriționist, precum și 4 abonamente gratuite la o sală de fitness din Iași, procedura care va desemna subiecții câștigători fiind aceea a tragerii la sorți.

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, cei care doresc să facă parte din acest program sunt rugaţi să trimită un mesaj la adresa de e-mail programdenutritie@gmail.com, specificând numele, prenumele, vârsta și numărul de telefon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.