Holocaustul, masacrul care a umbrit Europa

Afis Catalin MihuleacAsociația Studenților Jurnaliști din Iași invită la dialog și comunicare în contextul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului. Evenimentul îl are în centru pe Cătălin Mihuleac, scriitorul apropiat de poveștile de viață ale evreilor care au suferit de pe urma Holocaustului și de pe urma Pogromului de la Iași.

Evenimentul va avea loc pe 28 ianuarie 2017, de la ora 17.00, în incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, sala „B. P. Hasdeu”. Întâlnirea este deschisă tuturor iubitorilor de literatură.

Studenții de la Jurnalism se vor întâlni cu autorul și vor dialoga pe baza cărții „Ultima țigară a lui Fondane”, volum apărut la editura Cartea Românească în 2016. De asemenea, pentru că a stârnit admirație și a adunat fani, romanul „America de peste Pogrom” (Cartea Românească, 2014) va fi pus în discuție pentru cei curioși să afle despre cum s-au născut povestea.

Studenții de la Jurnalism și-au propus să dialogheze cu autorul despre cum sunt abordate temele mari ale istoriei de către un scriitor care nu se dă în lături de la registrul comic al abordării textului. Cătălin Mihuleac va citi un fragment din „Ultima țigară a lui Fondane”, spre încântarea celor prezenți.

Așadar, pe 28  ianuarie, ASJ Iași propune un dialog, o discuție de la suflet la suflet, despre teme dureroase, dar transmise nouă cu atâta „blândețe în scris” de Cătălin Mihuleac. Discuția va cuprinde și întrebări referitoare la trucurile folosite de scriitor, mai ales că unele fac să pară totul adevărat, fără pic de ficțiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.