Volumul „Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015”, de Septimiu Chelcea, în dezbatere la Facultatea de Istorie a Universității din București

asa-a-fost_chelcea_cop-1_450Volumul memorialistic Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015, semnat de sociologul Septimiu Chelcea, apărut în acest an la Editura Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, s-a aflat, marți, 25 octombrie, în centrul unei dezbateri organizate de Asociația Română de Istorie Socială (ARIS) și Facultatea de Istorie a Universității București.
Lansat, cu un viu interes din partea publicului, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016, volumul Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015 reprezintă biografia socială a unui universitar care încearcă să descopere amănuntul biografic din trecutul său. Este povestea vieții unui psihosociolog ce se vrea a fi fost un observator obiectiv al evoluției societății de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial până la prăbușirea comunismului și mai departe, până azi.

 

chelceaDezbaterea, inclusă în ciclul Serilor de Istorie Socială organizate de ARIS, a avut loc marţi, 25 octombrie 2016, de la ora 17.00, la Sala de Consiliu (et. 1) a Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti (b-dul Regina Elisabeta nr. 4-12, sector 5, Bucureşti).

Leave a Reply

Your email address will not be published.