A concurat cu IT-iști experimentați, dar a câștigat: Un elev de clasa a X-a a câștigat premiul de 500 de euro la competiția Speed Coding Challenge, la Târgul de Cariere în IT de la Iași

tdc-it-iasi-13-octUn licean din clasa a X-a este câștigătorul concursului de viteză în programare Speed Coding Challenge, organizat miercuri și joi la Iași în cadrul Târgului de Cariere în IT. Deși Vlad Turcuman a concurat cu programatori experimentați, tânărul a reușit să rezolve cel mai bine problema de programare și a obținut locul I. De altfel, a existat egalitate de puncte între el și încă un candidat, iar experții Siemens Industry Software au făcut departajarea luând în calcul calitatea codului scris de cei doi. În total, 30 de concurenți au participat la Speed Coding Challenge în cadrul TdC în IT de la Iași.

Fiecare concurent a avut la dispoziție maxim 30 de minute pentru a rezolva o problemă de programare în C++. Au existat și premii 2 și 3, care constau în vouchere de cumpărături în valoare de 300, respectiv 200 de lei, de la eMag.

Ce spun companiile de IT despre cele două zile de târg

Peste 500 de locuri de muncă, la care se adaugă internshipuri, colaborări și stagii de practică au fost disponibile miercuri și joi la Târgul de Cariere în IT de la Iași. Companiile care au participat la Târgul de Cariere în IT spun că 90% dintre participanții la eveniment au avut profil tehnic. Printre ei au fost specialiști IT cu experiență, absolvenți de studii superioare în domeniul IT, dar și studenți în ani terminali.

„Atmosfera în cadrul Târgului de Cariere în IT Iași a fost plăcută și oportună discuțiilor cu candidații. Aceștia au putut afla cum, alături de noi, ei pot dezvolta și programa software pentru mașini care vor fi lansate în următorii ani. Continental este lider tehnologic în automotive, astfel că, indiferent de etapa profesională în care s-a aflat candidatul, am găsit o oportunitate de carieră pentru acesta în cadrul echipei noastre, de la software developer, tester la hardware sau software engineer, precum și alte joburi relevante”,  a transmis Marian Petrescu, directorul locației Continental din Iași.

„Traiectorie, dorință, curiozitate sunt cuvintele ce au creat atmosferă la standul nostru în cadrul Târgului de Cariere în IT, au creat legături frumoase și au dat curs multor discuții  despre oameni și tehnologie”, afirmă Corina Nicoleta Matei, CGM Software.

La Târgul de Cariere în IT de la Iași au participat aproximativ 30 de companii și organizații din domeniul IT precum CGM Software, Continental, Maxcode, SCC Services, Unicredit Business Integrated Solutions, Adecco, Assystem, Cegeka, Cenit, Concord Service Center, Elektrobit, EnerEd IT Academy, Experis, Expert Network, Initinvest Consulting, ITst, Lex Navigator, Lugera, Mios, Nera Computers, OSF Global Services, Siemens Industry Software, Synertrade, Telenav, XivicInc.

Săptămâna trecută, la Iași a avut loc Târgul de Cariere, de acea dată cu oferte din diverse domenii de activitate, la care au participat 50 de companii și peste 5.000 de candidați.

Târgul de Cariere continuă săptămâna viitoare la Brașov, iar mai apoi va avea loc la Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Mureș și Oradea. Detalii găsiți pe www.targuldecariere.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.