Licitație caritabilă pentru șase studenți de la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți

final2Studenții de la specializarea Informatică Economică a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează joi, 14 aprilie 2016, la ora 18.00, în Sala B5,  a VIII-a ediție a licitației caritabile „Și mIE îmi pasă”, sub deviza ,,Nu poți schimba lumea, dar poți schimba viața cuiva” și „InfoEc donează educație”.
La eveniment sunt invitați să participe profesori din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, absolvenți și studenți din anul II sau III de la specializarea Informatică Economică.  Intrarea se face pe bază de bilet.

Fondurile strânse în urma licitației vor fi donate,  sub forma bursei „John Brava”, celor șase studenți de la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți care  provin din familii social vulnerabile sau sunt orfani.
Proiectul de construire a Aşezământului de copii ,,Sf. Ierarh Leontie” a demarat în anul 2001,  la iniţiativa Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, Suceava.
Aşezământul înglobează un număr de 11 case de tip familial, alte 66 de locuri pentru studenţi şi tineri, sală de mese, ateliere educaţionale, teren de sport şi biserică proprie.

În prezent, în cadrul acestui așezământ locuiesc 120 copii şi tineri (62 de fete şi 55 de băieţi), orfani și lipsiţi de mijloace de existenţă sau proveniţi din familii dezorganizate, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani sau chiar mai mari (de exemplu, cei şase studenţi), de pe raza judeţului Suceava.

În cadrul acestui locaș, tinerii  beneficiază de un mediu stabil şi de servicii integrate de calitate, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale şi pregătirii pentru viaţă. Anul trecut toți absolvenții de liceu au promovat examenul de Bacalaureat, iar  6 dintre tinerii de la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” au primit sprijin moral și financiar pentru  a urma  studii universitare.
Iulian este student în anul III la Facultatea de Construcții și Instalații (Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din  Iași), Andreea Cristina este  studentă în anul II la Facultatea Design de Produs şi Mediu (Universitatea ,,Transilvania” din Braşov),  David și Ecaterina au ales să studieze la Universitatea ,,Babeș – Bolyai” din Cluj – Napoca, urmând cursurile Facultății de Drept, respectiv Facultății de Istorie. Eva a ales domeniul Balneofiziokinetoterapie din cadrul Universității de Medicină din Brașov, iar  Alexandru a ales Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din Suceava.
Citiți mai jos câteva gânduri transmise de acești studenți.
“Bună! Ma numesc Iulian, am 21 de ani și sunt student la Facultatea de Construcții din Iași. Cred că, dintotdeauna,  am știut că o să ajung la facultate. De mic copil m-a atras foarte mult desenul și formele geometrice. În clasa a 12-a am început să mă pregătesc pentru facultatea de Arhitectura. Nu am fost admis însă a fost o încercare și o experiență bună. Având și un plan de rezervă, m-am înscris la Facultatea de Construcții din Iași. Nu e ușor, dar cu puțin interes și efort, poți să ajungi să studiezi lucruri destul de interesante. Viața de student m-a învățat să fiu mai serios și mai atent la tot ce e în jurul meu și dacă îți dorești ceva cu adevărat, trebuie să muncești pentru a-l obține.  Pe viitor îmi doresc să ajung un inginer bun, cu toate că am încă un drum lung în față.”

 

„Mă numesc Andreea-Cristina, am 21 de ani și am locuit la „Așezământul de copii Sf .Ierarh Leontie Rădăuți „de la vârsta de 16 ani. Sunt o persoană dinamică, conformistă și sociabilă. Studiez de 2 ani la Facultatea de Design de Produs si Mediu, specializarea Optometrie din Brașov. Viața de studentă mă pregătește pentru următoarea etapă în care viitorul prinde contur în realizarea visului meu. Acel vis de a ajunge un inginer optometrist cât mai bun, iar pentru îndeplinirea viitoarei mele cariere, am toată susținerea din partea Așezământului, în special al părinților mei spirituali: maica Ecaterina și părintele Iustin. Îmi doresc ca toți studenții să-și îndeplinească visele indiferent de dificultatea acestora.”

 

„Numele meu este David. Sunt în vârstă de nouăsprezece ani. Vreau să încep prin a spune că întotdeauna am știut că voi lua bacalaureatul, dar am avut îndoieli cu privire la calificativul pe care trebuia să-l accept în urma examenului. Am adus ideea, pentru că vreau să subliniez faptul că știu foarte bine de ce sunt în stare și, cât de mult aș putea să întind corzile atunci când vreau ceva mai mult de la mine. În sine, sunt o persoană rezervată atunci când este vorba de a aborda un subiect cu oameni necunoscuți, dar nu și atunci când deja mi-am format cercul de prieteni, unde se pare că devin mai expansiv. Aproape a trecut un an de când sunt student. E frumoasă viața de student din mai multe perspective. În primul rând, ești tratat ca un adult, nimeni nu mai răspunde pentru greșelile tale, motiv pentru care trebuie să-ți stabilești programul pentru a fi capabil să te confrunți cu toate problemele și tentațile pe care viața de student, în mod inevitabil, ți le oferă. În al doilea rând, urmând o facultate, devii o persoană mai deschisă, mai comunicativă, dispusă să încerce lucruri noi.Facultatea de Drept, pentru mine este o facultate dificilă. Aceasta oferă un viitor promițător, dar pentru a ajunge acolo trebuie să înveți mai întâi să-ți gestionezi timpul, întrucât este mai valoros decât crezi. Nu pot să spun că-mi place ceea ce fac atât de mult, pentru că încă nu mi-am format o idee concretă. Cu timpul am s-o am, dar până atunci nu mă las și am să încerc să devin din ce în ce mai bun.După ce obțin licența, încerc la INM (Institutul Național de Magistratură). Dacă nu reușesc, BAROUL. Aș dori, de asemenea, să intru în politică, dar cine știe ce ne rezervă viitorul.”

„Mă numesc  Ecaterina, am 19 ani și sunt studentă în anul I la Facultatea de Istorie, Babeș- Bolyai, Cluj -Napoca. Mi-a plăcut istoria încă din generală, de aceea am optat pentru profilul de Știinte Sociale, care a stârnit și mai mult dorința de a continua cu istoria chiar și după terminarea liceului. Am fost mereu susținută și încurajată în alegerile mele. Îmi place ceea ce fac, însă, pe viitor, aș dori să fac și conservatorul, deoarece îmi place să cânt și vreau să perfecționez și să aprofundez tot ceea ce consider că poate să îmi fie de folos. În viitor mă vad profesor universitar, specializarea Istorie Veche Universală, la facultatea la care învăț, și de ce nu, cântareață de operă. Acestea sunt doua mari pasiuni ale mele ce mă fascinează și care, desigur, mă caracterizează pe mine ca persoană.”

“Bună! Mă numesc Eva și  am 19 ani. Mă consider o persoană responsabilă, răbdătoare și ambițioasă. Sunt studentă în anul I la Facultatea de Medicina din Brașov. Am optat pentru această facultate deoarece îmi place să ajut oameni care sunt în suferință. Faptul că sunt mii de studenți din toate colțurile tării care te înconjoară și te încarcă la fiecare întâlnire cu putin din cultura lor, este minunat. Fiecare lucru pozitiv care își lasă amprenta asupra mea, contribuie la conturarea comportamentului pe care îl voi avea ca viitor fizioterapeut.”

 

„Salut! Mă numesc Alexandru-Ioan și am  20 de ani. Sunt student la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, la Facultatea de Inginerie Electrică și Stiința Calculatoarelor. Am optat pentru această facultate pentru simplu motiv că vreau și sunt conștient că am abilitățile și capacitatea necesară pentru a învăța ceva nou. În viitor mi-aș dori să profesez în acest domeniu, poate chiar din timpul anilor de studiu universitar. Mi-ar place să îmi încep ușor, ușor activitatea, pregătindu-mi terenul înca din timp, pentru a putea deveni un bun cunoscator al acestui domeniu, poate chiar și profesionist, de ce nu?! Studiind într-un asemenea domeniu, ai nevoie uneori și de relaxare, acesta îmbinându-se foarte bine cu unele din hobby-urile mele: fotbalul și muzica.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.