Începe cel mai mare eveniment de fundraising prin înot din țară!

foto__17Ieșenii se pregătesc din nou să ofere aproape 200.000 de lei pentru proiecte comunitare. Vara asta, e rândul tău să-ți pui planul în aplicare, cu Swimathon Iași.

Vrei să organizezi un concert de jazz. Vrei un spațiu creativ, în care să picteze toți artiștii neînțeleși. Vrei să faci graffiti 3D în parcare.  Sau să văruiești scara blocului și să plantezi panseluțe de-a lungul străzii. Sau ai un plan mai grandios. Vrei să pui pe roate o comunitate care tresare la o pasiune pe care nimeni nu știe c-o împărtășește cu un sfert din oraș, fiindcă nu aveți unde s-o exersați împreună. Vrei să schimbi fața Iașului, măcar în cartierul tău, să ajuți un om care are nevoie de ajutorul nostru ca să treacă peste o cumpănă sau să faci o afacere socială!

Înscrie-ți proiectul la Swimathon Iași 2016 până pe 13 aprilie și începe să faci valuri! Anul trecut, ieșenii au oferit peste 170.000 de lei pentru 22 de proiecte comunitare.  În vara asta, vei aduna resursele de care ai nevoie ca să mergi mai departe și îți vei crea audiențe și susținători care să te însoțească la drum lung!

Vei convinge prieteni și companii să înoate în numele proiectului tău! Ei sunt Liber-Vânători de Resurse, care sunt gata să facă fundraising ca să aibă parte de proiectul tău. Vor să-și îmbogățească realitatea cu experiența pe care promiți să le-o oferi! Te vei înconjura cu Liber-Culegători de Resurse, care nu vor înota pentru tine, dar vor duce vorba mai departe și vor face, la rândul lor, fundraising pentru proiectul tău! De bună-voie și nesiliți de nimeni, sunt ieșeni liberi care creează realitatea pe care și-o doresc. Fă casă bună cu ei! Fii Cuceritor și înscrie-ți proiectul la Swimathon Iași 2016 până pe 13 aprilie.

Un eveniment organizat de Fundația Comunitară Iași.

 

Ce este Swimathon?

Swimathon este cel mai mare eveniment local de crowd-funding pentru proiecte locale. Organizat pe platforma unui concurs de înot, oferă ieșenilor un mecanism simplu și inedit de-a pune pe roate proiecte în care cred. Eveniment marcant prin conceptul său filantropic și competițional, Swimathon Iași oferă cadrul în care oameni obișnuiți, companii, personalități publice și organizații non-guvernamentale  intră în bazinul de înot și fac crowd-funding pentru cauze cu impact social. Swimathon a intrat în tradiția evenimentelor sportive locale, iar rezultatele se amplifică de la o ediție la alta.

 

Cum funcţionează?

Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact social. Își formează, apoi, o echipă de înotători care vor intra în bazin, în ziua evenimentului. Până la competiția de înot, fiecare astfel de echipă își creează rețele de susținători. Susținătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulți bani se adună în contul proiectului.

 

Swimathon – Rezultatele celor patru ediții

Cele patru ediții Swimathon Iași au reunit: 732 de înotători, 61 de cauze, 4014 susținători. Împreună am reușit să mobilizăm 401647,17 lei. Odată cu ultima ediție Swimathon, din 2015, Iașul a devenit cel mai generos oraș din țară. Comunitatea s-a mobilizat nu doar pentru a susține proiectele înscrise în competiție, dar și ca să asigure buna desfășurare a evenimentului. Cu tot cu bunurile și serviciile dăruite de ieșeni, peste 220.000 de lei au fost oferiți de comunitate, pentru comunitate, la ediția din 2015.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.