„Considerați facultatea primul vostru job” – managerul Medicover Iași despre carieră

În cadrul proiectului „Studenții de Azi, Profesioniștii de Mâine” sunt organizate pentru studenți o serie de întâlniri cu profesioniști de top, ce le vorbesc studenților despre carieră și despre propriul lor parcurs profesional.  Marți, 26 noiembrie 2014, invitată la conferință a fost doamna Gabriela Turcu, manager Medicover Iași.  Vă invităm să urmăriți în întregime conferința sa mai jos.

Cele mai intersante pasaje:

„Ce înseamnă carieră? Pentru unele persoane, carieră înseamă să figurezi în top 300 cei mai bogați români, pentru alții înseamnă să îți faci vacanțele în Bali, pentru alții înseamnă să ai avion personal, să apari în emisiuni și tabloide sau să dormi confortabil într-un fotoliu de parlamentar. Pentru mine și pentru alții înseamnă să îți faci cu pasiune munca și să faci din munca ta o pasiune. Să te bucuri de micile reușite zilnice, să simți că ai lăsat urme pe acolo pe unde ai trecut. Cariera înseamnă să îți urmezi visul.”

„Cariera înseamnă să îți urmezi visul.Eu mi-am urmat visul din copilărie și am devenit medic și profesor. Eram mândră că sunt medic și eram fericită să demonstrez angajatorului că a făcut alegerea corectă. Că pot face de toate și că pot face mai mult decât prevede fișa postului. Căci dincolo de a fi medic am făcut și fac tot ceea ce este nevoie. Și vreau să țineți minte că nu trebuie să vă rezumați doar la ceea ce este trecut în fișa postului, deoarece este o bilă neagră pentru voi. Dacă puteți face mai mult decât atât, faceți-o! „

„Vă doriți o carieră? O să o aveți oricum. O carieră este o succesiune de joburi și proiecte personale care dacă vă fac plăcere, atunci succesul vostru va fi garantat.”

“Considerați facultatea primul vostru job, o să îmi spuneți: “Bun, dar pe mine nu mă plătește nimeni”. Nu acesta este scopul unui job. Suneți foarte răsplătiți, nici nu vă imaginați cum. Veniți aici, vă consumați energia și timpul și în schimb primiți foarte multe informații. Stoarceți cât mai mult și luați cât de mult puteți din resursele care vi se oferă. Deschideți-vă antele, folosiți fiecare oportunitate care vi se oferă, fiecare simpozion, orice curs, nu veți ști niciodată peste ce dați și vă va schimba destinul.  Și nu uitați că în general e bine ca voi să vă alegeți voi cariera și nu ea pe voi.”

“Stabiliți relații și conexiuni. Mențineți relațiile pe care le aveți, faceți voluntariat și nu neapărat în domeniul vostru, în orice domeniu. Căci voluntariatul vă dă sentimentul de apartenență la o comunitate, vă învață să lucrați în echipă, vă învață conștiința că trebuie să faceți ceva și că de voi depinde un lucru bine făcut.”

“CV-ul este o marcă a brand-ului dumneavoastră. Scrieți-l atât de bine încât să vă recomande și să îl stăpâniți, iar nu să se întoarcă împotriva dumneavoastră. O să aveți o rubrică în care veți fi întrebați de experiență. Să nu vă fie teamă, aveți experiență, depinde de voi cum o vindeți. Trebuie să atrageți atenția angajatorului cu experiența pe care o aveți.”

“Înainte de a vă duce la interviu, aveți curajul să vă faceți o analiză SWOT. Corectați-vă punctele slabe, puneți-vă în evidență punctele forte, dar fiți realiști. Vă duceți să vă angajați pentru că vreți să vă urmați visul. Învățați din greșelile voastre, acceptați și greșelile altora și mai ales nu râvniți la ceea ce are celălalt. Dacă vreți să aveți succes, vedeți care vă sunt punctele slabe.”

“Ce facem după ce ne angajăm? Algoritmul unei firme este reprezentat de Venit – Vheltuieli = Profit. Algoritmul unui angajat este Vizibilitate + Credibilitate = Profit. Recunoașterea profesională o să vină într-un an sau doi. Veniți cu idei, veniți cu sprijin pentru colegii voștri, faceți-vă vizibili. Iar în ceea ce privește credibilitatea, la interviu ați promis că știți să faceți ceva, atunci trebuie să o faceți. E incredibil cât de mult vă scade valoarea dacă promiteți și nu faceți. Apropo de carieră, nu poți să faci carieră doar stând într-un colț și așteptând să se întâmple lucrurile. Veniți voi în întâmpinarea carierei, nu așteptați să vă caute ea.”

“ Succesul în carieră ești tu. Interviul este o vânzare 80% emoțională. Încercați să vă vindeți, încercați să stabiliți o punte emoțională între voi și angajator. De voi depinde să aveți success în carieră, urmați-vă visul.”

“Din ce în ce mai mult angajatorii moderni țin cont și de alte skill-uri. Dacă știți să comunicați, dacă știți să vă prezentați, dacă ați făcut activități de voluntariat, dacă aveți abilități de lucru în echipă, dacă sunteți capabili să veniți cu idei noi – de asta își dă seama la interviu – și dacă aveți capacitatea de a implementa o strategie, un lucru nou, un proiect nou, un produs nou.“

reclama sapm

Dacă doriți să participați și voi la astfel de conferințe pe domeniul dumneavoastră, vă invităm să vă înscrieți GRATUIT în proiectul „Studenții de azi, Profesioniștii de Mâine”. Proiectul vă oferă ocazia de a cunoaște companii relevante pentru domeniul vostru de studiu și de a-i întâlni pe cei care te vor angaja după absolvire. De asemenea, consilieri profesionişti vă vor ajuta să îți descoperi punctele forte, abilitățile și cariera potrivită și nu în ultimul rând, veţi lua parte la conferințe exclusiviste cu profesioniști de top. În plus, înscriindu-vă și participând la toate activitățile proiectului, primiţi 500 de lei drept subvenție din partea Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.