Revista Capital te invită să faci primii pași spre jurnalismul economic

Studenții pasionați de jurnalism sunt invitați să participe, începând de luni, 20 octombrie, la programul “Gândeste Drept. Informează-te.” organizat de revista financiară Capital și Fundația Nadia Comăneci. Tinerii ambițiosi și talentați au ocazia să se afirme pentru a deveni jurnaliști economici de prestigiu, făcand primii pasi spre jurnalismul economic. Programul se va desfășura in perioada 20 octombrie 2014 – 20 martie 2015 și va include un număr de 7 teme diferite pe segmentul economic, teme care vor fi anunțate pe parcursul programului.

Ce trebuie sa faci?

Pentru a intra in competiție, studenții interesați, trebuie sa scrie un articol având ca subiect prima tema propusa de jurnalistii Capital: ’’20.000 de euro pentru investitii. Cele mai bune modalitati de utilizare a banilor pe o perioada de 3 ani pentru a obtine profit’’.

Articolul va fi  trimis la adresa de email marketing@capital.ro, pânăla data de 17  noiembrie. Textul trebuie să respecte tema și să se încadreze între 4000 și 6000 de semne, cu tot cu spații. Dacă vrei sa trimiți articole la toate temele propuse in cadrul Programului “Gandeste drept. Informeaza-te” urmărește săptămânal revista Capitalși vei afla următoarele teme propuse. Studenții pot trimite articole cu toate cele 7 teme diferite, propuse de Capital.

După data de 17 noiembrie, revista Capital va anunța urmatoarea temă, dedicată tot  jurnalismului economic, care va trebui respectată, de către cei care iși doresc să intre in concurs.

Ce urmează?

Cele mai bune materiale primite din partea studenților vor fi publicate in revista Capital editia print, începand cu data de 10 noiembrie.

În plus, cei care vor avea șansa să-și citească propriul articol in Capital (print) vor primi fiecare, drept recompensă, seturi constând în 12 carți de business. Printre cele mai apreciate titluri din colecția noastră se numără: Donald Trump, cu cartea sa’’Cum să faci avere’’,  Peter Drucker cu ’’Despre decizie și eficacitate’’ sau Richard L. Brandt cu ’’Băieții de la Google”.

La sfârșitul concursului, cel mai bun articol va fi premiat cu 1 smartphone Dual Sim iar câștigătorul va avea șansa unui internship în cadrul redacției Capital, unde va învăța de la cei mai buni jurnaliști. Articolul va fi selectat în data de 23 martie, de catre Ciprian Mailat, redactor-șef adjunct, revista Capital și jurnalist economic.

Despre initiatorii programului:

Revista financiară, Capital vine în sprijinul acelor studenți care-și doresc o cariera în jurnalism, dar care nu au avut această oportunitate pana acum. Capital este un săptamânal economic și financiar, fondat în urma cu 22 de ani, în data de 4 decembrie 1992. Astazi este cel mai citit titlu economic, echipa redactionala fiind formata din unii dintre cei mai buni jurnalisti din domeniu.

Fundația Nadia Comăneci are ca principal obiectiv încurajarea, susținerea și promovarea performanței in orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educaționalăși profesională, până la calitatea vieții și a familiei.

Pentru mai multe detalii și întrebări puteți suna la numărul de telefon: 021.203.56.80 sau puteți scrie la adresa de email: marketing@capital.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.