Expoziția memorială „File de poveste”

AFIS FINAL_webGaleriile de Artă ale Municipiului Iaşi, situate în Pasajul Hala Centrală, organizează în perioada 4 noiembrie – 26 noiembrie 2014 expoziţia memorială „File de Poveste”, în viziunea artistului – grafician ieşean, Ludvig Dombrovski.

Vernisajul expoziţiei va avea loc marți4 noiembrie, începând cu ora 18.00 şi va fi susţinut de criticul de artă Gheorghe Macarie.

Expoziţia memorială „File de poveste” în viziunea artistului – grafician Ludvig Dombrovski este un prim pas al demersului familiei de a readuce opera acestuia în atenţia critică a societăţii actuale.

Evenimentul cultural reprezintă un dialog între generaţii, ilustrând atât datoria morală faţă de acesta cât şi credinţă că arta poate supraviețui trecerii timpului doar prin promovarea sa de la o generaţie la alta.

Inginer agronom de profesie si artist autodidact, Ludvig Dombrovski se integrează cu succes în spaţiul artistic ieşean, lucrând atât la Muzeul de Etnografie cât şi la Muzeul de Istorie, din cadrul Complexului Muzeal Moldova Iaşi.

Complexitatea operei sale, regăsită atât în numeroasele detalii realizate minuţios, în amplitudinea suprafeţelor de lucru, cât şi în diversitatea tehnicilor artistice, trădează devotamentul creatorului faţă de creaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.