Seminar internaţional de jurnalism: Televiziunea şi publicul său

TVR Iași organizeaza în luna mai 2014 Seminarul Internațional de Jurnalism. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 14 – 16 mai, în sala Vivaldi din cadrul Complexului Palas Iași și va reuni reprezentanți internaționali ai unora dintre cele mai importante instituții media din Europa.

Seminarul îşi propune să dezbată teme despre: Televiziunea publică, între misiune, presiune și goana după audiență, Televiziunea regională în viața comunității, Televiziunea, noile media și reconfigurarea noțiunii de public. Zilnic vor avea loc sesiuni de dezbateri (9.00 – 13.00) și workshop-uri (15.00 – 18.00).

Înscrierile se vor face în perioada 28 aprilie – 9 mai, în baza formularului de înscriere disponibil pe site-ul www.tvriasi.ro/sij2014.

SIJ afis 4

Televiziunea, prin însăși natura sa, are în centrul ei publicul. Fie că dorește să îi câștige fidelitatea cu orice preț, prin rețete care îi domolesc lăcomia de rating, fie că se ghidează după principii care au drept scop informarea, educarea, dar și distrarea acestuia, televiziunea nu poate ignora una dintre rațiunile sale de a exista – Privitorul.

Prin seminarul TELEVIZIUNEA ȘI PUBLICUL SĂU, Studioul TVR Iași dorește să creeze un loc de dezbateri despre rolul Privitorului, dar și despre relația acestuia cu cea care mai este numită și “a opta artă”. Seminarul are loc pe parcursul a trei zile și analizează noțiunea de Privitor din mai multe perspective.

Seminarul Internațional de Jurnalism 2014 se încadrează în suita de evenimente cu o puternică dimensiune europeană organizate la Iași cu ocazia înscrierii orașului în cursa pentru a fi desemnat „capitală culturală europeană”. Pe lista partenerilor se mai află Departamentul de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutului Cultural Francez Iași și British Council Iași.

Programul de desfășurare cuprinde zilnic dezbateri (9.00 – 13.00, cu un coffee-break) și workshop-uri (15.00 – 18.00, cu un coffee-break). Traducerea în şi din limbile străine folosite la dezbateri şi workshop-uri va fi realizată cu ajutorul unor echipamente de traducere simultană şi a unor traducători specializaţi.
Seminarul va fi găzduit în Sala Vivaldi din cadrul Centrului de Conferințe Palas Mall.

Vezi aici programul evenimentului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.