Conferinţa Internaţională „Turismul rural românesc în contextul dezvoltării durabile. Actualitate și perspective”

Organizatorii conferinței internaționale „Turismul rural românesc în contextul dezvoltării durabile. Actualitate și perspective” au plăcerea de a vă invita să participați la cea de a XVI-a ediție a manifestării, ce se va desfășura la Vatra Dornei în perioada 29-31 mai 2014.

Dezvoltarea turismului rural în ultimele decenii și experiența României în acest domeniu au atras atenția cercetătorilor și cadrelor didactice din țară și străinătate, care, împreună cu managerii de pensiuni turistice și agroturistice, încearcă să găsească soluții pentru problemele multiple și dificile cu care se confruntă activitatea turistică.

Astfel, instituții de prestigiu din spaţiul științific și din cel al dezvoltării economico-sociale din România, respectiv Academia Română – Filiala Iași – ICES „Gh. Zane”, MADR – Direcția Generală de Dezvoltare Rurală, INCDT București, ANTREC – Filiala Bucovina, Euromontana, Sindicatul CEFIDEC Vatra Dornei şi AGER – Filiala Iaşi, analizînd cerințele pe care România trebuie să le îndeplinească în calitate de stat membru al Uniunii Europene, dar și contextul economic și social intern și internațional, aflat sub fatidicul semn al crizei economice, organizează cea de a XVI-a ediție a conferinţei internaţionale „Turismul rural românesc în contextul dezvoltării durabile. Actualitate și perspective”, în scopul de a reuni, la Vatra Dornei, specialiști din țară și străinătate capabili să ofere soluții optime de revigorare a mediului rural și a fenomenului turistic din acest spaţiu.

Lucrările conferinței se vor desfășura într-un ambient pitoresc, emblemă a României – Vatra Dornei – aşezare, din regiunea istorică a Bucovinei, atestată încă de pe vremea întemeierii statului Moldova, unde turismul reprezintă, astăzi, o activitate dominantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.