Echos Francophones – concurs național de poezie și proză în limba franceză

echos franceza finalAsociația Studenților Francofoni din Iaşi , alături de Lectoratul Francez Iaşi, invită elevii și studenții să participe la cea de-a VIII-a ediție a concursului de poezie și proză în limba franceză, Echos Francophones, desfășurată între 11 martie și 5 mai 2013.

 

Temele concursului și etapele desfășurării proiectului EchosFrancophones

Organizatorii le propun creatorilor de poezie și proză scurtă să respecte una din cele trei teme ale concursului de anul acesta: Strigătul sufletului francofon, Visele care nu duc nicăieri și Războiul cuvintelor. Creațiile, respectând regulamentul competiţiei, vor fi trimise pe adresa concursului: concours.echosfrancophones@yahoo.fr între 11 martie – 5 mai 2013, urmând ca perioada de corectare să se desfăşoare între 6 mai –17 mai 2013, iar anunţarea câştigătorilor în intervalul 17 – 18 mai 2013.

 

Jurizarea

Jurizarea va fi făcută în baza regulamentului ediției a VIII-a a concursului Echos Francophones- postat pe www.asfi.ro în variantă bilingvă-, de către profesori de limba franceză de renume de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Premiile Maeștri ai poeziei/ prozei francofone

La finalul competiției, șase dintre tinerii participanți, împărţiţi în două categorii: elevi şi studenţi vor primi titlul de tineri maeștri ai poeziei/prozei francofoneși și vor fi invitați pentru o zi la Gala decernării premiilor EchosFrancophones ce va avea loc la Iași, în data de 19 mai 2013 . Toate creațiile vor fi publicate în revista online destinată concursului național EchosFrancophones și ilustrate ulterioir printr-o galerie foto conceptuală, realizată de organizatori.

Serile literare

Proiectul cuprinde și 2 Cafenele literare, spre facilitarea înțelegererii scopului concursului și a temelor sale. Cele două seri culturale au teme diferite, legate, însă, de domeniul literaturii, de istoricul și importanța literaturii francofone. În acest sens, participanții la aceste cafenele literare sunt invitați să recite, să comenteze poezii și texte în proză în limba franceză și să ia parte la momentele artistice pregătite de organizatori, împreună cu invitații speciali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.