Burse Fulbright pentru masteranzi și doctoranzi

eveniment_fulbrightComisia Fulbright Româno-Americană anunţă deschiderea competiţiei pentru bursa Fulbright Student Award, anul academic 2014-2015, prin care se acordă cetăţenilor români burse pentru studii de masterat sau cercetare la universităţi din Statele Unite ale Americii.

Bursa se adresează studenţilor în ani terminali, care se pregătesc să susțină examenul de licență în această vară, absolvenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la universităţi de stat sau particulare.

 

Bursa Fulbright Student Award acoperă costurile unui an academic, în limitele bugetului alocat, şi include transportul internaţional, taxele de şcolarizare, asigurarea medicală, un stipendiu lunar şi o alocaţie pentru cărţi şi materiale educaţionale.

 

Candidaţii trebuie să deţină o diplomă de licenţă (sau adeverinţă, pentru studenţii în an terminal de studiu), să cunoască limba engleză şi să aibă cetăţenie română.

 

Bursele vor fi acordate pentru o durata de un an, cu începere din luna august 2014.

Data limită de înscriere este 13 mai 2013. Aplicațiile pot fi depuse online.

 

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul Comisiei Fulbright: www.fulbright.ro

 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Comisia Fulbright România vă invită miercuri, 3 aprilie 2013, ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu“, la conferința ,,Discover the Fulbright Student Award to the United States”, susținută de Stephanie Herzog.

 

Prezentarea se adresează tututor studenţilor sau absolvenţilor de studii superioare din România care îşi doresc să candideze pentru o bursă Fulbright în vederea urmării unui masterat sau doctorat în Statele Unite.

 

Vor fi prezentate cerinţele şi procedura de aplicare la această bursă şi vor fi discutate aspecte ale vieţii de student în SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.