Facultatea de Fizică îşi deschide porţile

zilele_portilor_deschise_fizica
Zilele portilor deschise

Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va organiza în perioada 1-6 aprilie 2013 evenimentul „Zilele Portilor Deschise”.

Cei care vor prezenți la evenimente vor avea ocazia să ia parte la experimente din toate domeniile fizicii (producerea fulgerelor în laborator, comportarea substanțelor în azot lichid la -200 °C, înregistrarea automată a activităţii electrice musculare, de ce nu se aude muzica în cosmos?, atingerea plasmei cu degetul, ablaţia laser pe bancnote BNR,  creșterea cristalelor și determinarea cu raze X a structurii acestora, descărcări electrice în plasmă, radioactivitatea mediului, fotografii în infraroșu ale participanților, studiul biomoleculelor în acţiune pe schelete celulare artificiale și multe, multe altele), vor vizita laboratoarele de cercetare din facultate, multe din ele dotate cu aparatură unică în țară și vor discuta cu profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică.

În anul 2012, cu ocazia  zilelor porţilor deschise, peste 1600 de elevi au vizitat Facultatea de Fizică. Şi în acest an, evenimentul  coincide cu o săptămână dedicată educaţiei non-formale în învăţământul preuniversitar –  «Să ştii mai multe, să fii mai bun».

Informatii suplimentare pot fi obţinut la adresele de e-mail fizica@uaic.ro si cristian.enachescu@uaic.ro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.