Rigoletto, la Opera Iaşi

RigolettoOpera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Rigoletto, operă în trei acte de Giuseppe Verdi, duminică, 3 martie, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

 

Dirijor: David Crescenzi.

Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, iar scenografia este semnată de Viorica Perju.

 

Din distribuție fac parte:

 

RIGOLETTO –OLEG IONESE

 

Cu participarea extraordinară a tenorului MARIUS MANEA în rolul DUCELUI DE MANTUA.

GILDA – LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU ROATĂ

SPARAFUCILE –DAN POPESCU

MADDALENA – MARIA MACSIM NICOARĂ

GIOVANNA – BRÂNDUȘA MOȚOC

MONTERONE – DANIEL MATEIANU -debut

MARULLO – GABRIEL GHEORGHIȚĂ

BORSA – TUDOR FLORENȚA

CEPRANO – CĂTĂLIN BEREA

CONTESA CEPRANO – CRISTINA GRIGORAȘ

UȘIERUL – VICTOR ZAHARIA

PAJUL – ANDREEA CHINEZ

 

rigoletto1 “Este primul spectacol integral multimedia din România, în care partiturile artiștilor alternează cu proiecții de fotografie și de film. S-au făcut filmări special pentru acest spectacol, pentru a da o nouă dimensiune acțiunii. Proiecțiile de pe ecran nu sînt un pleonasm, nu repetă ceea ce se întîmplă pe scenă, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esență. Însăși acțiunea din Rigoletto este un permanent balans între vis și realitate. Pe această dualitate este construit întregul spectacol”, a dezvăluit regizorul Cristian Mihăilescu în 2009.

 

Premiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Veneția. Libretul este scris de Francesco Maria Piave, după piesa Regele se amuză a cunoscutului scriitor francez Victor Hugo. Personajele pline de viață și muzica însuflețită au făcut din Rigoletto una dintre operele preferate ale publicului de-a lungul timpului.

 

Prețul unui bilet este de 30 lei (stal), 20 lei (la balcon) și 50 lei (loja).

Vă reamintim programul de la Agenția Operei: Luni- Sâmbătă (10.00 – 17.00) și Duminica (12.00 – 17.00). Rezervări se pot face la nr.de telefon 0332.888.448.

Leave a Reply

Your email address will not be published.