Conferința internațională „Drepturile copilului și migrația. Aspecte psihosociale”

Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu  Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită la conferința internațională „Drepturile copilului și migrația. Aspecte psihosociale”.

În cadrul conferinței vor fi prezentate rezultatele unor cercetări desfășurate concomitent în trei țări din Europa, care au urmărit procesul de reintegrare a copiilor și a familiilor de români care emigrează în Italia și Spania și care, ulterior, se reîntorc în România după o perioadă petrecută în străintăte. Italia și Spania au investigat factorii protectivi familiali, sociali și individuali care duc la acomodarea, urmată de stabilirea copiilor români în aceste două țări, iar România – sănătatea mintală a copiilor reveniți din Italia și Spania după o experiență eșuată de migrație.  Concluziile acestor cercetări vor fi expuse în cadrul conferinței de către prof. univ. dr. Asun Llena Berne de la Universitatea din Barcelona, prof. univ. dr. Giovanni Giulio Valtolina din cadrul Fondazione Iniziative e Studi sulla Multietnicita (ISMU) din Milano si dr. Cătălin Luca, director executiv al Asociației Alternative Sociale din Iași.

Studenții și masteranzii care vor asista la această conferință vor primi un exemplar gratuit al studiului de cercetare precum și certificate de participare semnate de prof. univ. dr. Nicu Gravriluță, decanul Facultatății de Filosofie și Științe Social – Politice, conf. dr. Alois Gherguț, prodecanul Facultății de Psihologiei și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Cătălin Luca, director executiv al  Asociației Alternative Sociale.

Speakerii conferinței „Drepturile copilului și migrația. Aspecte psihosociale” sunt  specialiști din mediul academic si neguvernamental din România, Italia și Spania. Lista completă a acestora dar și a subiectelor care vor fi abordate se regăsește în programul conferinței, atașat acestei invitații.

Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la adresa vcantir@alternativesociale.ro până la data de 10 decembrie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.