Crăciun din inimă de student

Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, în parteneriat cu Facultatea de Informatică Iași, păstrează tradiția, desfășurând cea de-a 9-a ediţie a Balului de Caritate „Crăciun din inimă de student”. Anul acesta, ASII dorește să-i ajute pe copiii de la Centrul de Plasament din Bogdănești, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

Spectacolul din cadrul Balului de Caritate se va desfăşura în data de 13 decembrie, la ora 18:00 în sala Aula Magna din Corpul A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, şi va fi compus dintr-o licitaţie şi momente artistice, de colinde şi muzica folk interpretate de Iustina IRIMIA şi Cosmin VAMAN, şi un recital al formaţiilor Odyssey şi Aproape Unplugged.

Ca prim proiect caritabil organizat de o organizaţie studenţească din Iaşi, Crăciun din inimă de student urmăreşte păstrarea tradiţiei, continuată şi în acest an cu ediţia a 9-a a evenimentului. Este, ca în fiecare an, o ocazie bună pentru a pune în valoare voluntariatul – a face ceva, din inimă, pentru ceilalţi, a încerca să aducem schimbarea în bine prin eforturi necondiţionate, şi, cel mai important, a oferi cel mai preţios dar, timpul.

Proiectul nu este dedicat doar studenţilor şi profesorilor Facultăţii de Informatică Iaşi, ci este deschis publicului pentru participare. De asemenea, urmăreşte implicarea membrilor Universităţii în activităţi extracurriculare, îndepărtându-i pentru scurt timp de aria carierei alese, pentru a lucra împreună spre binele altora.

Ediţiile anterioare ale Balului de Caritate Crăciun din inimă de student au reuşit să aprindă o mică lumină în inimile oamenilor, atât ale celor în scopul ajutorării cărora a fost organizat balul – bătrânii aflaţi la Căminul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, copiii de la Centrul de Plasament „Sf. Andrei” şi cei de la Spitalul „Sf. Maria”, Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineret „Don Bosco“ din judeţul Iaşi, elevii din Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Erbiceni, familia unei fetite, cu o situaţie financiară ingrijorătoare – dar şi ale participanţilor şi organizatorilor, pentru care evenimentul a însemnat atât un prilej de a readuce bucuria speranţei pe chipul unor oameni care credeau că au pierdut-o, cât şi o şansă de a realiza înca o dată motivele pentru care pot fi fericiţi în preajma sărbătorilor.

Ediţia de anul acesta îşi îndreaptă atenţia către copiii defavorizaţi de la Centrul de Plasament din Bogdăneşti, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani. Cei mai mulţi dintre noi privesc cu drag înspre copilărie, înspre amintirile rămase de la fiecare Crăciun petrecut în căldura familiei, înspre dragostea oamenilor apropiaţi care facea acele zile de sărbatori într-adevăr speciale. Dorim ca anul acesta, cu ocazia balului de caritate, să oferim copiilor din Centrul de Plasament amintiri calde, momente în care să uite de grijile cu care viaţa i-a împovărat şi să simtă farmecul unui Crăciun trăit prin ochi de copil, dar şi sprijin material, făcut posibil cu ajutorul fondurilor strânse în urma evenimentului.

Apropierea perioadei sărbătorilor de iarnă aduce cu ea dorinţa de a simţi bucuria. Evenimentul aduce împreună studenţi, profesori şi invitaţi, amintindu-ne fiecăruia că nu suntem decât la o bătaie de inimă distanţă unii faţă de alţii, că, aşa cum noi am putea, într-o zi, să simţim durerea pe care o simt alţi oameni, aşa putem, astăzi, să arătăm unor suflete întristate cum să zâmbească de Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.