Stagiu plătit în Luxemburg pentru studenţi în ani terminali

Unitatea de Coordonare a Programului ESPON 2013, localizată în Luxemburg, este în căutarea a doi stagiari care să se alăture echipei internaţionale pe o perioadă de 5 luni. Stagiul începe în august/septembrie 2012.

Informaţii despre stagiu

UC ESPON oferă un stagiu de practică pe o perioadă de 5 luni studenţilor în ani terminali în domeniile: dezvoltare spaţială şi planificare, geografie, economie regională, studii europene şi/sau alte domenii relevante pentru dezvoltarea teritoriului.

Activitatea UC ESPON este organizată pe 3 clustere fiecare dintre acestea gestionând câte un domeniu cheie al implementării Programului ESPON 2013: (1) program, finanţe şi buget, (2) implementare şi coordonare proiecte, (3) valorificare, publicaţii şi analize.

Pe durata stagiului unul dintre stagiarii va fi implicat, în principal, în activităţi ale clusterului 3 – valorificare, publicaţii şi analize. Cel de al doilea stagiar va participa la activităţile clusterului 1 – program, finanţe şi buget, va avea sarcini financiare şi administrative.

De asemenea activităţile în care vor fi implicaţi stagiarii vor include şi o varietate de activităţi de implementare a Programului ESPON 2013: activităţi de diseminare pentru implementarea planului de comunicare a programului, sprijin pentru realizarea activităţilor de organizare de evenimente şi pregătirea întâlnirilor, seminarelor şi atelierelor de lucru.

Important! Pe perioada efectuării stagiului participanţii vor primi o indemnizaţie de 1000 de euro/lună care are scopul asigurării cheltuielilor realizate pe durata stagiului.

Profilul candidatului

Pentru a putea candida la stagiile prezentate trebuie să fiţi înregistrat ca student pe toată perioada stagiului şi să fiţi cetăţean al unuia dintre statele Uniunii Europene sau din statele partenere Norvegia, Islanda, Elveţia sau Liechtenstein.

De asemenea candidaţii trebuie să demonstreze:

  • Interes şi cunoştinţe în ceea ce priveşte cooperarea teritorială europeană, fondurile structurale ale Uniunii Europene, politica regională, planificarea teritorială, geografie, economie regională, studii europene, ştiinţe politice, administraţie publică, comunicare şi /sau alte domenii relevante pentru dezvoltarea teritorială;
  •  Motivaţie pentru învăţare şi pentru a contribui la sarcinile de management, financiare, administrative, implementare şi coordonare a proiectelor precum şi la sarcinile privind comunicarea şi valorificarea proiectelor derulate în cadrul programului;
  • Atenţie la detalii şi precizie, capacitatea de a respecta termenele, capacitatea de a înţelege rapid noile sarcini, necesare pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor repartizate.
  • Excelentă înţelegere a limbii engleze precum şi fluenţă în vorbire şi scriere şi de preferat abilităţi bune de comunicare în alte limbi;
  • Abilităţi interpersonale deosebite, abilităţi de muncă în echipă, spirit de iniţiativă, capacitate de lucru pe baza indicaţiilor şi de consultare dacă este necesar, deschidere şi capacitate de a lucra într-un mediu multicultural complex, orientare către performanţă şi precizie în realizarea sarcinilor;
  • Cunoştinţe şi experienţă de lucru cu Microsoft Office

În special pentru candidaţii interesaţi de clusterul 3 – valorificare, publicaţii şi analize, o calitate importantă este experienţa în documentare (ex. identificarea surselor bibliografice şi sintetizarea acestora). . În plus, în ceea ce priveşte activităţile specifice de valorificare, constituie un avantaj abilităţile de comunicare şi experienţa în activităţi de promovare / marketing.

Pentru candidaţii interesaţi de clusterul 1 – program, finanţe şi buget, o atenţie deosebită va fi acordată candidaţilor care prezintă abilităţi administrative şi motivaţie privind implementarea proiectelor şi managementul financiar.

Pentru candidaţii ambelor posturi vor fi considerate ca avantaj: competenţele de comunicare, experienţă în raportare, pregătirea prezentărilor şi organizarea evenimentelor.

Cum pot participa?

Propunerea de candidatură trebuie să includă următoarele:

  • O scrisoare de motivaţie în limba engleză – maxim o pagină, în care puteţi răspunde la următoarele întrebări: De ce doriţi să participaţi la stagiul din cadrul UC ESPON? Ce calitate personală consideraţi că vă poate recomanda în cadrul UC ESPON ? Care sunt aşteptările dvs. de la acest stagiu – ce speraţi să învăţaţi în timpul acestui stagiu?
  • CV în engleză maxim 3 pagini;
  • Tabelul profilului completat (tabelul poate fi descărcat AICI).

Foarte important!

Toate documentele menţionate trebuie transmise la adresa traineeship@espon.eu. Vă rugăm să specificaţi în subiectul mail-ului dvs. următoarea informaţie: „Prenumele şi Numele – profilul pentru care candidaţi (*Profile A: Capitalisation, Publication and Analysis cluster cluster; *Profile B: Programme, Finance and Budget cluster) – ESPON TRAINEESHIP APPLICATION”

Spre exemplu : Ioana Popescu – Profile A: Capitalisation, Publication and Analysis cluster – ESPON TRAINEESHIP APPLICATION sau

Ioana Popescu – Profile B: Programme, Finance and Budget cluster – ESPON TRAINEESHIP APPLICATION

Termenul limită pentru transmiterea propunerii este 22 iunie 2012.

Rezultatele procesului de selecţie vă vor fi transmise cel târziu până la sfârşitul lunii iunie. Copii ale diplomelor/certificatelor universitare precum şi dovada că sunteţi student vor fi necesare pentru contractare, în cazul în care sunteţi selectat.

Programul ESPON 2013 respectă principiul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

4.Contact

Pentru mai multe informaţii despre stagiu şi UC ESPON puteţi contacta pe

Andre Isidro (e-mail: andre.isidro@espon.eu)

Tereza Valaskova (e-mail: tereza.valaskova@espon.eu)

Anunţul în limba engleză a fost publicat de către UC ESPON pe data de 29 mai 2012 pe site-ul ESPON şi poate fi accesat AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.