Spectacolul caritabil Şcoala DA

Echipa de studenţi ReCreativ, din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru  Ioan Cuza”, împreună cu Organizaţia „Salvaţi Copiii” România, filiala Iaşi, invită publicul ieşean la evenimentul caritabil „Şcoala DA”, ce va avea loc pe 31 mai, ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

În cadrul spectacolului „Şcoala DA”, mai mulţi artişti îşi vor dedica talentul sprijinirii unei cauze caritabile – Şcoala Mobilă – concept dezvoltat de Arnoud Raskin şi implementat pentru prima oară în România de către Organizaţia „Salvaţi Copiii”, Filiala Iaşi.

Spectacolul va cuprinde momente artistice de dans şi muzică susţinute de invitaţii Otilia Berbeci, Festivo Band şi Dance Energy, continuând cu un concert al artistului Florin Chilian.

 

Prezentatorul evenimentului va fi Mihai Sturzu, membru al formaţiei Hi-Q. Spectatorii vor putea câştiga la tombole diferite premii atractive.

Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru sprijinirea copiilor ce vin la Şcoala Mobilă. Aceasta se bazează pe principiul „dacă nu poţi veni tu la şcoală, vine şcoala la tine” şi se adresează copiilor din zonele defavorizate ale oraşului Iaşi, copii care provin din familii sărace, care au abandonat şcoala, prezintă risc de abandon şcolar sau nu au fost niciodată integraţi în sistemul de învăţământ.

Şcoala Mobilă este construită pe un sistem cu 4 roţi, care îi permite transportarea cu uşurinţă în diferite zone ale oraşului. Este formată dintr-o serie de table conectate între ele, de care se ataşează planşe magnetice structurate pe diferite domenii: drepturile copilului, literatură, matematică, vocabular, educaţie pentru sănătate, prevenire consum droguri, etc. Copiii sunt atraşi în activităţi de lucru efective, după care devin spectatori la un teatru de păpuşi.

Banii obţinuţi în urma vânzării biletelor la spectacolul caritabil „Şcoala DA” vor fi donaţi în întregime proiectului Şcoala Mobilă, cu scopul de a ajuta copiii defavorizaţi din cartierul Cantemir şi zona Bahlui, comunitatea „Dallas”, aşa cum este numită de localnici. Cu fondurile obţinute în urma spectacolului „Şcoala DA” se vor cumpăra materiale educaţionale (planşe, cretă, mingi, obiecte de clovnerie, etc.), gustări, rechizite, dar şi îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii beneficiari ai Şcolii Mobile.

Participând la spectacolul caritabil „Şcoala DA”, spectatorii pot contribui la umanizarea vieţii în stradă, sprijinind lupta împotriva excluderii şi marginalizării copiilor defavorizaţi şi implicit susţinând educaţia acestora. Mai multe informaţii pot fi accesate pe www.scoalada.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.