Eros, magie și asasinarea profesorului Culianu – DUPĂ 20 de ANI

Editura Polirom și Librăria „Orest Tafrali” vă invită, luni, 23 mai, începând cu ora 18.00, la o masă rotundă organizată la Iași, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la asasinarea lui Ioan Petru Culianu.

Considerat un expert în gnosticism și magie renascentistă, fost profesor de istoria religiilor la University of Chicago, prieten și discipol al lui Mircea Eliade, I.P. Culianu a fost asasinat pe 21 mai 1991, ăn jurul orei 13.00, într-un grup sanitar al Universitatii din Chicago. Numele ucigașului, identitatea celor din spatele acestuia, motivele și circumstanțele asasinatului au rămas până astăzi necunoscute.

Sub formula “Eros, magie si asasinarea profesorului Culianu. DUPA 20 DE ANI”, evenimentul incearcă o reluare a contextului, încă nedeslușit, ce învăluie tragica dispariție a lui I.P. Culianu, precum și un dosar al receptării scrierilor și ideilor savantului și autorului de ficțiune.

Masa rotundă, găzduită de Librăria „Orest Tafrali” (Corpul A al Universității „Al.I. Cuza”), îl are drept amfitrion pe prof. univ. dr. Nicu Gavrilută, Decanul Facultății de Filosofie și Științe Sociale.

Participă: Ștefan Afloroaei, Liviu Antonesei și Dan Petrescu.

Cele mai cunoscute lucrări ale lui I.P. Culianu: Eros si magie în Renaștere, Călătorii în lumea de dincolo, Dicționar al religiilor (in colaborare cu Mircea Eliade), Hesperus, Arborele cunoașterii: mitologia gnostică de la creșinismul timpuriu până la nihilismul modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.