Cafeneaua Literară EchosFrancophones

Fii diferit! Implică-te!

Fii creativ! Îndrăznește în poezia francofonă la prima seară literară!

Un strop de poezie la Cafépedia!

Asociația Studenților Francofoni din Iași vă invită la prima Cafenea Literară destinată iubitorilor de poezie și de francofonie, promovând, astfel, ediția a VI-a a Concursului EchosFrancophones.

 

 

Data: 10 martie 2011

Ora: 18.00

Locația: Cafépedia.

Organizatorii primei cafenele literarevă propun următoareleteme de discuție: Concursul EchosFrancophones, existența sau lipsa predilecției tinerilor de astăzi pentru poezie și introducere în lirica francofonă.

 

Moderator: Luciana Murarașu, secretar Departamentul de Relații Externe al ASFI

Invitați: Carmelia Leonte, poetă și eseistă

Brândușa Ionescu, membru al juriului EchosFrancophones 2011, doctorandă, asistent de cercetare la Univ. Alexandru Ioan Cuza Iași și profesor de limbă franceză

Cristina Iliescu, membru al juriului EchosFrancophones 2011, coordonator al Médiatèque Charlotte Sibi, CCF Iași

Ioana Grigoraș, pianistă

 

Evenimentul de pe 10 martie își va găsi continuitatea în alte două cafenele literare.

Poezia francofonă va reprezenta subiectul principal al celei de-a doua seri literare, desfășurate în aceeași locație, Cafepedia, pe 31 martie 2011, în intervalul orar 18.00-20.00. Participanții, alături invitații speciali, vor recita, vor audia și vor interpreta poezii personale sau ale autorilor consacrați din spațiul francofon.

Ultima cafenea , din 18 aprilie 2011, va fi destinată concluzionării ediției a VI-a a EchosFrancophones. Vor fi apreciate și interpretate poeziile câștigătoare de la fiecare secțiune- liceeni și studenți-, se va lansa revista concursului ce va cuprinde cuvântul juriului, cuvântul coordonatorilor și poeziile participanților.Totodată, participanții la toate cele trei cafenele literare organizare de ASFI vor primi diplome care atestă implicarea lor evenimentele concursului de poezie în limba franceză.

„Cele 3 Cafenele literare, desfăşurate în paralel, pe parcursul derulării proiectului, vor avea drept obiectiv înţelegerea scopului concursului şi vor reprezenta un bun prilej de întâlnire a francofonilor, a iubitorilor de limbă, de literatură şi cultură francofonă.

Să ne bucurăm împreună de această oportunitate!” (Brândușa Ionescu)

Leave a Reply

Your email address will not be published.