RAVA se lansează

În Iaşi există mai multe trupe, cele mai multe dintre ele fiind de găsit la Casa de Cultură a Studenţilor. În fiecare toamnă încep concertele, odată cu venirea studenţilor. Unele dintre trupele studenţeşti reuşesc să treacă „graniţa” Iaşului. Una a participat la selecţia naţională Eurovision, iar altele au cântat la festivaluri din toată ţara.


Există, însă, una care se distinge de celelalte. Nu sunt neapărat cei mai experimentaţi şi mai „studiaţi” muzicieni. Dar sunt calzi şi sinceri. Cumva, din muzica şi din concertele lor lipseşte lamentarea provincialului. RAVA concertează ştiind că sunt buni. Sunt vedete locale şi dau impresia că numai timpul face să nu fi devenit vedete universale. Îi ajută şi fanii. Nu îmi amintesc exact când o trupă ieşeană a avut o „bază” de fani atât de generoasă. Muzica lor nu reinventează istoria rockului, nu au smuls tradiţia din rădăcini, dar sună actual fără să copieze. Îşi cântă piesele proprii şi au şi de ce. Melodiile lor sunt făcute să îi pună în valoare. Sentimentale şi totuşi nu patetice (aş putea învăţa ceva de la ei), piesele RAVA, care vor apărea astăzi pe primul lor album, lasă timbrul profund şi curat al lui Lucian să se audă, iar chitara puternică le conturează stilul şi mai clar.


În seara asta de la 8 îşi lansează, în Dublin Pub, primul album. Mergeţi să îi vedeţi. Peste un an-doi s-ar putea să nu mai fie la fel de uşor. Aş spune că le mai trebuie doar un pic de noroc, dar ştiu că nu există aşa ceva. Dacă vor şti să rămână împreună şi să îşi păstreze stilul prezenţa lor la Radio Guerrilla (votaţi-i, apropo) va deveni ceva banal.


Aflaţi mai multe despre RAVA şi ascultaţi-le muzica aici


Ne vedem diseară la concert.


Cosmin


UPDATE


Dacă ai fost ieri la concertul de lansare RAVA, lasă un comentariu cu impresiile tale şi primeşti, dacă vei fi primul care comentează, un cd cu albumul „Super Magic Love”, cu tot cu autografele trupei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.