Vara viitoare mergi gratuit la mare

Gratuit la mare, aţi spus?

DA!


Ştim că încă te bucuri că ai fost admis la facultate, dar veştile bune încă nu s-au terminat aici. Acum, că eşti viitor posesor ai unui carnet de student, este bine să ştii că cel puţin trei ani de-acum încolo vei avea dreptul la tabere gratuite, la munte şi la mare. În fiecare an, vara şi iarna, studenţii UAIC primesc aproape 400 de locuri de tabară, cu toate cheltuielile de cazare şi mâncare acoperite.


Dacă ai terminat anul de studiu fără restanţe, eşti un bun candidat pentru un loc în tabără. Tot ce trebuie să faci este să urmăreşti cu atenţie afişarea repartizării locurilor la avizierul facultăţii tale şi să faci o cerere pentru unul dintre ele, în cel mai scurt timp. Pe lângă lipsa restanţelor, alte aspecte care te vor avantaja la selecţie includ rezultatele obţinute la învăţătură, performanţele în activitatea de cercetare, dar şi implicarea în cadrul diverselor manifestări ştiinţifice, culturale, artistice sau sportive.


Taberele sunt gratuite, adică nu plăteşti nimic pentru cazare şi primeşti bonuri de masă pentru întreaga durată a taberei. Singura cheltuială care îţi rămâne este costul transportului între localitatea ta şi staţiunea respectivă. La munte, îţi poţi petrece vacanţa în staţiuni ca Predeal, Sinaia, Zărneşti, Pârâul Rece sau Voineasa. Pe litoral, taberele sunt găzduite în staţiunea Costineşti. Vacanţa oferită la munte sau la mare are o durată de şapte zile şi se organizează în serii.


Locurile se împart de către Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor fiecărei universităţi de stat în funcţie de numărul de studenţi finanţaţi din bugetul statului. Numărul acestor locuri este în creştere de la an la an; de exemplu, în vara trecută, au plecat în tabere 7700 de studenţi din toată ţara. Dintre ei, 402 au fost de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”,  locurile fiind distribuite în funcţie de numărul de studenţi de la buget de la fiecare facultate.


Ne vedem la răsărit, pe plajă?


costinesti
Foto credit

Leave a Reply

Your email address will not be published.