S-a deschis librăria editurii Universităţii

Luni, 6 aprilie, în sediul UAIC de pe str. Lăpuşneanu (fosta clădire Romtelecom), a fost deschisă noua librăriei a Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.  La inaugurare au participat rectorul universităţii, prof.univ.dr. Vasile Işan, directorul Editurii UAIC, prof.univ.dr. Andrei Corbea-Hoişie, reprezentanţi din conducerea UAIC, studenţi şi profesori.
Cu aceeaşi ocazie, a fost lansat volumul Izvoarele Istoriei Crestinismului Romanesc, coordonat de prof.dr. Nelu Zugravu.

IZVOARELE ISTORIEI CREŞTINISMULUI ROMÂNESC

Traduceri inedite din latină şi greacă de MIHAELA PARASCHIV, CLAUDIA TĂRNĂUCEANU, WILHELM DANCĂ
Selecţia textelor, studiu introductiv, notiţe biobliografice, note, comentarii si indice de NELU ZUGRAVU

Fontes historiae Daco-romanae Christianitatis. Izvoarele istoriei creştinismului românesc (FHDRCh) a fost realizat în cadrul Centrului de Studii Clasice şi Creştine al Facultăţii de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Prin colaborarea dintre un istoric al Antichităţii, doi filologi clasici şi un teolog, lucrarea încheie eforturile a şase ani de documentare prin biblioteci din Germania, Italia, Grecia şi România şi de de traducere, înţelegere şi comentare a peste o sută de texte greceşti şi latineşti.
Cele mai multe dintre ele, extrase din scrieri care n-au fost incluse în FHDR, I-IV, unele necunoscute în istoriografia românească sau utilizate prin intermediari, traduse acum pentru prima dată în cultura română, conţin informaţii despre creştinismul din regiunea Dunării Inferioare în mileniul I – origini, martiri, participanţi la concilii, clerici, dispute doctrinare etc.

Puteţi vedea unele dintre titlurile disponibile la Editura UAIC vizitând site-ul editura.uaic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.