Seara de film german – „Turul de forță”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 11 octombrie  2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german “Turul de forță” în regia lui Christian Zübert, din anul 2014.

Susținut de actori minunați, regizorul a reușit să creeze un road movie tragicomic, care însa nu se transformă într-o melodramă.

Ca în fiecare an, Hannes împreună cu soția sa Kiki, și prietenii lor apropiați: Dominik , Mareike și Michael urmează să plece într-o nouă călătorie de grup cu bicicletele. Destinația este în fiecare an diferită și este aleasă întotdeauna de către un alt membru al grupului. De aceasta dată este rândul lui Hannes, care alege Belgia, destinație care nu provoacă prea mare entuziasm printre ceilalți cicliști. Cu toate acestea, el nu dezvăluie motivul alegerii sale decât după un timp: din cauza unei boli incurabile și a legislației mai permisive din țara vecină în ceea ce privește eutanasia, vrea ca acest tur de bicicletă să fie ultima sa călătorie. Prietenii sunt șocați la aflarea veștii, însă Hannes rămâne de neclintit în decizia pe care a luat-o.  Astfel grupul de prieteni pornesc la un drum lung, în care învață multe despre cât de valoroasă este viața fiecăruia …

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goethe

Leave a Reply

Your email address will not be published.