Magia Baloanelor, ediția a doua

Cea de-a doua ediție a festivalului „Magia baloanelor – festival al baloanelor cu aer cald” va avea loc la Războieni, în comuna Ion Neculce (Iași), în perioada 19-21 mai 2017 și va fi organizat în parteneriat cu primăria comunei Ion Neculce și Aeroclubul României.

Conceptul festivalului a avut de la început două componente: o alternativă de petrecere a timpului în aer liber, implicând şi comunitatea, precum şi promovarea zborului cu balonul cu aer cald, un sport puţin cunoscut în România.

Interesul față de eveniment a crescut la nivel naţional, persoane din toată ţara şi din Republica Moldova manifestându-şi dorinţa de a fi prezente la festival şi chiar de a-şi programa concedii şi city-break-uri în perioada festivalului. Event-ul de pe Facebook este urmărit de aproape 40 000 de persoane. Astfel, în condiții meteo favorabile, estimăm un număr de 10.000 de vizitatori. Anul acesta ne dorim să aducem în jur de 10 baloane, atât din țară, cât și din străinătate. Lansările în masă ale baloanelor vor fi programate de două ori pe zi, după ora 6.45 am și după 6.30 pm. În plus, se vor organiza sesiuni de zbor captiv după–amiaza, începând cu ora 6.30 pm. Atât zborul liber cât și zborul captiv depind de vreme, iar hotărârea de a zbura se ia pe loc, în urma ședinței tehnice a piloților.

Elementul principal al festivalului este de a admira lansarea în masă a baloanelor, care este una spectaculoasă. Participarea la zbor a vizitatorilor este doar o componentă adiacentă şi limitată de anumiți factori cumulativi; la multe evenimente de acest gen din afara ţării nu se fac zboruri pentru vizitatori. Înscrierile la zborul liber au depășit cu mult posibilitățile de a participa la această activitate, de aceea tuturor doritorilor interesați de un zbor privat le putem furniza datele de contact ale piloților cu care am colaborat noi, pentru a program un zbor, în afara festivalului, la o dată și locație/oraș stabilită de comun acord. Zborurile captive se vor organiza în limita disponibilității, pe principiul „primul venit, primul servit.” Atât noi, cât și piloții vom depune eforturi ca toți cei interesați să beneficieze de experiența zborului captiv, însă apelăm și la înțelegerea publicului în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla.

Spectacolul colorat al baloanelor va fi completat de diverse activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: diferite tipuri de ateliere (ațe colorate, facepainting, pictură, desene cu nisip colorat), activități sportive sau jocuri pentru copii (tobogan gonflabil, trambulina).

Vizitatorii vor putea achiziționa produse  și servicii artizanale (henna, bijuterii, decorațiuni lavanda etc) și își pot potoli setea și foamea cu o varietate de băuturi, gustări și mâncăruri delicioase. Momentele petrecute în cadrul festivalului vor fi presărate, bineînțeles, cu muzică bună, veselie și emoție.

Vă mulțumim și vă aşteptăm să admirăm spectacolul lansării în masă a baloanelor cu aer cald, într-un weekend de voie bună la firul ierbii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.