Oportunități pentru studenții și cercetătorii francofoni

Agenția Universitară a Francofoniei lansează 4 apeluri la candidaturi/proiecte care se adresează studenților/doctoranzilor și cercetătorilor din cadrul universităților membre ale regiunii Europa Centrală și de Est pentru participarea la un stagiu profesion, manifestări științifice, la festivalul dedicat studenților francofoni sau pentru organizarea unor colocvii, zile științifice sau școli de vară.

Apelul privind organizarea unei manifestări științifice în Europa Centrală și de Est are scopul de a promova știința în limba franceză și de a sprijini rețelele universitare și științifice, de a îmbunătăți cooperarea universitară francofonă, contribuind astfel la influența internațională și consolidarea solidarității și a schimbului de cunoștințe între instituțiile academice.

Persoanele interesate pot depune dosarele de candidatură la Direcția Regională a Agenției Universitare a Francofoniei din Europa Centrală și de Est sau la una dintre locațiile AUF  în care va avea loc evenimentul.

Mai multe informații despre depunerea candidaturii se găsesc la adresa: https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/organiser-une-manifestation-scientifique-en-eco-en/

Cererile se pot depune cu cel puțin 3 luni înainte de debutul manifestării științifice și vor fi selectate după o procedură care prevede o evaluare a admisibilității și oportunității regionale a evenimentului și o evaluare științifică a acestuia.

Rezultatele selecției  vor fi puse la dispoziția solicitanților prin e-mail.

Apelul pentru mobilități dedicate cercetătorilor are ca scop susținerea mobilităților între universitățile din Europa Centrală și de Est. La aceste mobilități pot aplica profesori, cercetători, doctoranzi care au avut o contribuție științifică cu ocazia manifestărilor științifice francofone (congrese, colocvii, zile științifice etc) și care au valorizat și întărit pe această cale știința francofonă.

Se acordă, în principiu, o susținere de scurtă durată pentru a participa la manifestări științifice, suma alocată fiind de maxim 300 de euro, suma totală a subvenției acordate nu poate depăși 1000 de euro.

Candidații pot depune cererile cu cel puțin 6 săptămâni înainte de data începerii manifestării științifice, la adresa:  https://formulaires.auf.org/

Persoanele care au beneficiat de o susținere asemănătoare în 2016 nu sunt eligibile pentru acest apel.

Mai multe informații sunt publicate pe site-ul AUF.

 

Festivalul studenților francofoni din Europa Centrală și de Est – apel la candidaturi

Agenția Universitară a Francofoniei din Europa Centrală și de Est organizează, în parteneriat cu Universitatea din Zagreb, Croația, în perioada 15-19 mai 2017, a VI-a  ediție a Festivalului studenților francofoni din Europa Centrală și de Est – ,,Francofonia creativă”

Studenții care doresc să participe la acest eveniment trebuie să fie francofoni, să fie înscriși la studii într-o uiversitate membră a AUF și  să aibă peste 18 ani (la 1 martie 2017), să facă dovada că sunt înscriși la cursuri de zi. Candidaturile se pot depune până la data de 17 martie 2017, prin completarea formularului de aici.

Candidații selectați vor beneficia de transport, asigurare, cazare din partea AUF.

Mai multe informații sunt publicate la adresa: https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/festival_eco_2017/

 

Apel pentru mobilități de stagiu profesional

Mobilitățile pentru stagiu profesional sunt destinate studenților din primul sau al doilea ciclu universitar, înscrişi într-o instituţie membră AUF din Europa centrală şi orientală. Aceste mobilități au ca scop familiarizarea studenților cu mediul profesional corespunzător formării lor și obținerea de competențe care le vor facilita inserția profesională după absolvirea studiilor universitare.

Apelul la candidaturi este deschis până la data de 15 februarie 2017.

Mobilitățile pentru stagiul profesional sunt acordate pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 3 luni și se pot efectua în perioada aprilie – decembrie  2017.

Studenții înscriși în primul an la studii universitare de licență nu sunt eligibili.

Mobilitatea acoperă transportul, bursa lunară și asigurarea de sănătate.

Pentru mai multe detalii accesaţi:  https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/stages-professionnels-2017/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.