FII Practic 2016

Afis-FII-Practic-2016FII Practic revine în forță, pregătit să le ofere elevilor și studenților pasionați de IT cunoștințe noi, prin intermediul unor training-uri susținute de persoane cu experiență, atât din mediul academic, cât și din cel corporatist. Anul acesta se va desfășura cea de-a cincea ediție a proiectului, care va cuprinde zece arii: Front-End și Back-End Development, Design, Android, 3D Modelling, DevOps, Project Management, Business Analysis, Management Antreprenorial și Test Automation.

În cadrul ediției precedente, proiectul s-a extins la nivel național, oferind training-uri atât în Iași, cât și în Cluj, aspect ce va avea continuitate și anul acesta. În plus, anul trecut au fost introduse două evenimente conexe, FII Practic Conference și FII Practic Hackathon, care vor fi prezente și în 2016.

FII Practic Conference este un eveniment format din șase sesiuni de training-uri, desfășurate pe parcursul unei singure zile, în care accentul se pune pe soft-skills în mediul IT. FII Practic Hackathon va avea o durată de 24 de ore, pe parcursul cărora participanții vor colabora în echipe, cu scopul de a realiza aplicații cu un impact major în rezolvarea diverselor probleme care pot apărea în comunitate.

Cele șapte sesiuni de training-uri se vor desfășura în week-end-urile din perioada 12 Martie-24 Aprilie 2016 în incinta Facultăţii de Informatică  Iași (Corpul C al Universitaţii Alexandru Ioan Cuza). Pe parcursul acestor săptămâni cursanții vor aplica practic cele învățate prin intermediul unor proiecte ce se vor face sub îndrumarea trainerilor. Aceștia vor beneficia și de diplome semnate de către domnul Decan al Facultăţii de Informatică Iaşi, preşedintele ASII, coordonatorul proiectului FII Practic şi de responsabilii pentru fiecare arie. Mai mult decât atât, cei mai buni trei participanți din cadrul fiecărei arii vor primi atât o diplomă în care se menționează distincția acordată, cât și premii specifice fiecărei arii.

Toți cei interesați să participe se pot înscrie în perioda 8-28 Februarie 2016, accesând site-ul FII Practic, unde se pot completa formulare pentru fiecare arie și găsi mai multe informații. Pentru cele mai noi detalii legate de proiect, puteți urmări pagina de Facebook.

FII Practic este un proiect organizat de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, împreună cu Facultatea de Informatică Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.