Cum arată cariera de traducător și interpret

Marți, 3 martie 2015, cu începere de la ora 16:00, va avea loc o conferință despre carieră pentru studenții de la Facultatea de Litere, susținută de Sorana Lupu, traducător și interpret freelance. Sorana Lupu le va vorbi tuturor celor interesați de o carieră în domeniul traducerilor despre propriul său parcurs profesional și despre oportunitățile de astăzi din domeniu.

Întâlnirea se va desfășura în Clădirea Romtelecom, sala 502, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pentru a putea participa, trebuie să fiți înscriși în proiectul “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”. Un număr limitat de locuri a devenit disponibil, astfel încât înscrierile sunt deschise. Dacă nu reușiți să vă creați cont pe site, ne puteți scrie la adresa cariera@uaic.ro.

2013_09 portret 003_width200Despre speaker
Sorana Lupu este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1994) și face interpretariat simultan (de conferință) și consecutiv, precum și traduceri de texte scrise în domenii ce merg de la asistența socială la construcții de drumuri, de la ceramică la filosofie, de la piese de teatru la rapoarte de audit. Are o experiență de muncă de peste 20 de ani, nu numai în domeniul traducerilor, lucrând atât „la stat” cât și în mediul privat, atât în mediul de afaceri cât și în mediul non-profit, atât în echipă cât și de una singură, atât ca angajat, cât și pe cont propriu.

Tema conferinței: Mereu la răscruce, mereu pe drum. Despre alegeri și parcurs în carieră

Participarea la minimum o conferință de management al carierei este una dintre activitățile obligatorii pentru studenții înscriși în proiectul “Studenții de Azi, Profesioniștii de Mâine”. Următoarele conferințe organizate în cadrul proiectului vor fi:

3 martie 2015 – Litere (axată pe cariera de traducere și interpretare)

11 martie 2015 – Biologie, Chimie, Fizică și Matematică

24 martie 2015 – Litere și FEAA (axată pe cariera în mediul corporate multinațional)

26 martie 2015 – toate facultățile

31 martie 2015 – conferință pentru studenții de la Psihologie și Științele Educației

 

Etapele ulterioare din cadrul proiectului vor fi:

  • consiliere de carieră, oferită de specialiștii de la GI Group
  • vizite în companiile de profil
  • acordarea subvenției de 500 de lei studenților care au îndeplinit cele trei activități

 

Prin “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași își sprijină studenții pentru a face încă de pe acum primii pași în angajare. Universitatea le oferă ocazia de a cunoaște companii relevante pentru domeniul lor de studiu și de a-i întâlni pe cei care îi vor angaja după absolvire. De asemenea, consilierii de dezvoltare perofesională îi vor ajuta pe studenți să își descoperiți punctele forte, abilitățile și cariera potrivită și, nu în ultimul rând, înscrișii vor lua parte la conferințe exclusiviste cu profesioniști de top.

Înscrierile sunt deschise pentru studenții din anii I și II licență, respectiv anul I master de la facultățile: Biologie, Chimie, Fizică, Litere, Psihologie și Științele Educației, Matematică și FEAA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.