Winter jazz cu trio-ul „Engelrausch” din Germania

Afis Engelrausch_resCentrul Cultural German Iaşi și Wunderbrau 365 au plăcerea de a vă invita la un concert inedit de Crăciun cu formaţia de jazz „Engelrausch” din Germania. Concertul va avea loc luni, 8 decembrie, începând cu orele 21:00  în Wunderbrau 365 (fostul Dublin Pub).

Un acordeon, un contrabas, tobe, mult jazz și totuși o atmosferă de Crăciun: trio-ul “Engelrausch” format din Martin Wagner (acordeon), Hanns Höhn (contrabas) şi Andreas Neubauer (tobe) conferă cântecelor tradiţionale de Crăciun o nuanţă muzicală total diferită. Cei trei nu cântă în stilul „swinging christmas”, ci fac un spectacol original, jazzy și groovy pe care îl îmbină totuşi cu elemente tradiționale, rezultând o atmosferă aproape magică.

Începând din anul 2004, Hanns Höhn și Martin Wagner încântă publicul ca duet în fiecare an în luna decembrie cu programul de jazz de iarnă intitulat „Engelrausch”. După mai bine de 100 de concerte susţinute cu formaţia „Tango Transit”, începând din 2012, cei doi au făcut un pas  hotărâtor  și au extins formaţia, cooptând-ul pe bateristul Andreas Neubauer, formând astfel  un trio de succes.

Împreună creează o atmosferă minunată de Crăciun și le redau melodiilor caracterul lor originar fără cuișoare și scorțișoară, dar, cu un accent etnic, cu o sensibilitate puternică, diversitate muzicală și prospețime în improvizație. Pur și simplu fermecător!

www.tangotransit.de

Leave a Reply

Your email address will not be published.