Ce te face fericit? – Invitație la film

Voluntarii Centrului de Carieră al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (CIPO) și Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Iași te invită pe 11 februarie, cu ocazia Zilei internaționale a Fericirii, la proiecția filmului ”Happy”. Aceasta va avea loc începând cu ora 18.00 la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”.

Filmul “Happy” este un documentar despre fericire care va fi vizionat concomitent în mai multe locații din întreaga lume. Acesta tratează una dintre problemele societății actuale, și anume cum puteam obține echilibrul între planul material (bani, faima, statut social) și planul spiritual (nevoia de relații interumane stabile, sănătate și împlinire personală). Prin intermediul unor povesti personale și prezentări de natură științifică, “Happy” ne arată cum putem trăi o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Dacă vrei să participi, este necesară înscrierea folosind formularul de mai jos, pentru că numărul de locuri este limitat. După ce se încheie înscrierile, vei primi un email de confirmare a participării. (Menționăm că filmul nu va fi subtitrat în limba română.)

Vă mulțumim pentru înscriere! Numărul de locuri disponibil s-a ocupat. Cei care s-au înscris vor primi joi un email de confirmare.

Pentru alte întrebări sau informații, ne poți scrie pe adresa cipo@uaic.ro.

Mai multe detalii despre ”Happy”:

Filmul este regizat de Roko Belic (Genghis Blues) și a primit numeroase premii, printre care: Cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film Rincon, Festivalul Internațional de Film din Mexic, Festivalul de Film Maui, Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film din Amsterdam și titlul de Cel mai bun film la Festivalul Internațional de Film din Costa Rica.

Filmările s-au desfașurat pe 5 continente, în țări precum Statele Unite, Brazilia, Anglia, Scotia, Egipt, India, Japonia, Bhutan, Danemarca, Namibia, Kenia, China și Thailanda. Punctele cheie ale documentarului sunt: conectivitatea, generozitatea, noutatea, jocul, acapararea, sănătatea și longevitatea. Totodata, filmul caută să răspundă la întrebarea “Ce te face fericit?” prin intermediul prezentărilor celor mai cunoscuti cercetatori din domeniul fericirii: Ed Diener, Sonja Lyubomirsky, Richard Davidson, Mihaly Csikszentmihalyi și alții.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul http://www.thehappymovie.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.