Cazare 2011 – Cum arată căminele universităţii

Complexul studenţesc „Târguşor Copou”

Adresă: str. Stoicescu nr.1-4
Telefon: 0232201378
Program de lucru cu publicul: 7.30 – 16.00
Șef complex: ing. Maricel Matianu
Casierie: 201377 – Mihaela David

Campusul Târguşor Copou este situat într-o zonă verde şi liniştită a Copoului, foarte aproape de Parcul Expoziţiei şi Grădina Botanică. Pînă la universitate se ajunge în 20 de minute pe jos sau 2-3 minute cu un autobuz (14, 28, 41) sau tramvai (1, 8, sau 13).

Peste 1700 de studenţi sunt cazaţi în fiecare an în cele patru cămine din Târguşor Copou. Camerele sunt de două pînă la cinci locuri. Căminele C1, C2 şi C3 au fost renovate foarte recent şi au un nivel ridicat de confort – mobilier modern, băi proprii, frigider în cameră etc.

La fiecare nivel există un oficiu de preparare a hranei.

 

Vezi imagini din complexul studenţesc ,,Târguşor-Copou”.

 

Complexul studenţesc „Titu Maiorescu”

Adresă: str. Titu Maiorescu nr.7-9
Telefon: 0232.201356
Program de lucru cu publicul: 7.30 – 16.00
Șef complex: Ec. Doina Leonte
Casierie: int. 2453 – Gabriela Rotaru

Campusul „Titu Maiorescu” este la doar două-trei minute de universitate, într-o zonă în care viaţa studenţească este la ea acasă. În acelaşi campus se află şi o cantină studenţească, un fast food şi un mic bar.

În cele patru cămine din campus (C5, C6, C7 şi C8) sunt în jur de 2000 de locuri de cazare, camerele fiind de câte cinci locuri. Căminele dispun de grupuri sanitare modernizate, bucătării şi săli de lectură. Pentru anul academic 2011-2012 căminul C5 este închis pentru lucrări de modernizare.

Vezi imagini din complexul studenţesc ,,Titu Maiorescu”

Complexul studenţesc „Codrescu”

Adresă: Str.Codrescu, nr. 7 Telefon: 0232.201622
Program de lucru cu publicul: 7.30 – 16.00
Șef complex: ing. Roxana Grecu
Casierie: int. 1575 – Elvira Cucuteanu

În campusul „Codrescu” sunt cazaţi aproximativ 1800 de studenţi şi studente, doctoranzi şi angajaţi ai universităţii. Este amplasat tot în zona Copou, la o distanţă de doar cîteva minute de universitate şi de campusul „Titu Maiorescu”.

Complexul studenţesc este format din patru cămine (C10, C11, C12 şi C13) având camere de cîte 2, 3 şi 5 locuri. Căminele dispun de grupuri sanitare şi săli de lectură.

Hotelul studenţesc Gaudeamus

Adresă: Str. Codrescu Nr.1
Telefon: 0232-201700
Administrator: ec. Teodora TĂNASE

Centrul de Schimburi Internaţionale „Gaudeamus” este un adevărat hotel pentru studenţii universităţii, studenţi şi profesori din străinătate. Căminul, aflat în apropierea imediată a universităţii şi a campusurilor studenţeşti, oferă condiţii deosebite de cazare în camere cu 2 şi 3 locuri.

Toate camerele sunt dotate cu baie proprie, aer condiţionat, frigider, TV, telefon, cafetiere etc. La fiecare nivel există bucătării dotate modern şi oficii de spălătorie.

 

Cei cazaţi în cămin pot servi masa la restaurantul centrului.

Pe lîngă cele aproximativ 400 de locuri de cazare, centrul are şi două săli de conferinţe şi găzduieste postul de radio al Universităţii, Nord-Est Gaudeamus şi redacţia Newsletterului Alma – Mater.

Aici se pot caza studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, studenţi care vin prin programele Erasmus-Socrates, cadre didactice din străinătate care vin prin parteneriate universitare, la cursuri organizate la nivelul universităţii şi toţi cei din reţeaua universitară care solicită cazări pentru simpozioane, colocvii, zile academice etc.

Vezi imagini de la Centrul de Schimburi Internaţionale ,,Gaudeamus”.

Hotelul studenţesc „Akademos”

Adresă: Str. Păcurari, nr. 6
Telefon: 0232-202873
Administrator: ec. Teodora TĂNASE

 

Este cel mai nou şi mai modern cămin al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Hotelul este amplasat central, în zona Râpa Galbenă, iar studenţii cazaţi aici pot ajunge la cursuri în mai puţin de 10 minute, pe jos.

Camerele au cîte două sau trei locuri, sunt dotate cu aer condiţionat, baie şi cabine de duş proprii, frigider, mobilier modern, conexiune la internet.
În total, căminul are 500 de locuri.

La parterul căminului s-a deschis şi o cantină – restaurant cu o capacitate de 100 de locuri.

 

Vezi imagini din hotelul studenţesc Akademos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.