Întreaba-mă despre admitere


Pe perioada admiterii, puteţi obţine informaţii prin telefon, apelând Biroul de informare pentru studenţi la numărul de telefon 0232/201581 sau prin email la admitere@uaic.ro. De asemenea, la intrarea în principalele corpuri ale universității, cât și în sălile de admitere, vă așteaptă studenți voluntari pentru a vă oferi informații despre admiterea la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.


Luni, în prima zi de admitere, studenții voluntari, coordornați de angajați ai Biroului de Informare pentru Studenți, CIPO și MEDIA, au raspuns la aproape 100 de telefoane și 400 de emailuri.


Cele mai frecvente întrebări sunt redate mai jos:


Care sunt actele necesare pentru înscrierea la facultate sau la master?

Ce trebuie să conțină adeverința medicală?

Câte dosare trebuie să fac dacă mă înscriu la mai multe facultăți?

Cum pot plăti taxa de admitere?

Care este programul admiterii?







Dacă încă nu ai aflat răspunsurile la aceste întrebări, le poți găsi mai jos.


Care sunt actele necesare pentru înscrierea la facultate sau la master?

Această informație o puteți găsi pe site-ul dedicat admiterii, pe pagina http://admitere.uaic.ro/2010/06/actele-necesare/


Ce trebuie să conțină adeverința medicală?


Fişa medicală trebuie să conţină:

a) examen clinic;

b) adeverinţă de boli cronice;

c) analize medicale: VDRL (analiză de sânge) şi RPA (poate fi înlocuit de ascultație pulmonară).


În cazul în care adeverinţele medicale sunt incomplete, candidaţii se pot adresa Cabinetului Medical Studenţesc care se află la parterul căminul C8 din campusul „Titu Maiorescu”, în vecinătatea Universităţii.


Toate aceste rezultate vor fi incluse pe aceeași adeverință completată față-verso de către medicul de familie.


Pentru candidaţii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este necesară adeverinţă eliberată de Policlinica pentru Sportivi Iaşi, care să ateste faptul că este „apt pentru efort fizic”.


Câte dosare trebuie să fac dacă mă înscriu la mai multe facultăți?

Această informație poate fi citită în metodologia de admitere, la articolul 17 (studii de licență), respective 18 (master):


Întrucât candidații au dreptul de a se înscrie concomitent la două sau mai multe domenii/facultăți, în vederea admiterii în învățământul superior, dosarul cu actele originale se depune la prima opțiune. Înscrierea pentru celelalte domenii se face pe baza documentelor mai sus menționate, prezentate în copie (pentru domeniile din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași) sau în copie legalizată (pentru domeniile altor instituții în afara Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iasși), la care se adaugă o adeverință de înscriere de la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele originale


Cum pot plăti taxa de admitere?


Taxa de admitere poate fi plătită la caseria facultății sau la orice agenție BRD din țară (nu este necesar să știți contul Universității, dar este foarte important să precizați că este taxă de înscriere la admitere și facultatea la care doriți să vă înscrieți. De asemenea, este important ca documentul eliberat de BRD să fie pe numele candidatului și cu CNP-ul acestuia)


Care este programul admiterii?


Admiterea la  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”  se desfășoară în perioada 12-17 iulie, între orele 9.00 și 17.00.

Sălile în care se fac înscrierile le puteți găsi pe pagina http://admitere.uaic.ro/2010/07/luni-12-iulie-incep-inscrierile-la-admitere-2010-licenta-si-master/. Studenții voluntari vă vor ghida spre sălile respective cand ajungeți la universitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.