Concurs european pentru cercetătorii până în 21 de ani

Uniunea Europeană organizează anual concursul pentru premierea celor mai buni tineri cercetători din ţările membre ale Uniunii Europene. Concursul reprezintă o şansă unică pentru tinerii studenţi implicaţi în cercetare să participe într-o competiţie cu cei mai buni colegi, din toate Ţările Europei, precum şi să întâlnească şi să primească sfaturi de la unii din cei mai proeminenţi oameni de ştiinţă europeni.


Pentru a se înscrie la concurs, participanţii trebuie să fi câştigat anterior un concurs pentru tineri cercetători la nivel naţional. Sunt permise atât înscrieri individuale, cât şi în echipe mici, de până la trei persoane, iar studenţii trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani.


Proiectele cercetătorilor în devenire acoperă toate disciplinele ştiinţifice. De-a lungu anilor, înscrierile câştigătoare au abordat o gamă largă de tematici diverse, uneori excentrice, printre care sistemele de autopărare ale plantelor, cirptografia, aerodinamica mingilor de tenis de masă şi medicamentele imunodepresive, pentru a enumera doar câteva dintre ele.

Premiile principale sunt:

  • Trei premii întâi în valoare de 7.000 Eur fiecare
  • Trei premii doi în valoare de 5.000 Euro fiecare
  • Trei premii trei în valoare de 3.500 Euro fiecare


Pe lângă acestea, în cadrul competiţiei, se mai oferă şi premii speciale, cum ar fi posibilitatea de a participa la ceremoniile pentru Premiul Nobel, o excursie la Formul internaţional de ştiinţă pentru tineret de la Londra, un sejur la unele dintre principalele centre europene de cercetare etc.


Pentru procedura de înscriere şi mai multe informaţii, accesaţi pagina proiectului http://ec.europa.eu/research/leaflets/young-scientists/index_en.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.