„Miercurea carierei” – ateliere săptămânale pentru studenți

În fiecare miercuri din luna mai, studenții interesați de carieră sunt invitați să participe la ateliere gratuite pe teme de carieră. Atelierele detaliază teme legate de candidatura pentru un loc de muncă, de la strategii de căutare la recomandări pentru susținerea interviului. Studenții pot participa la toate sau doar la unele ateliere, în funcție de timpul disponibil și de interes. Nu sunt necesare înscrieri sau confirmări.

„Miercurea carierei” este un proiect prin care Serviciul pentru Studenți și Absolvenți își propune să asigure constanța unor activități dedicate carierei, astfel încât studenții să afle și să apeleze la sprijinul consilierilor în carieră. Specialiștii Universității pot oferi sprijin atât pentru probleme simple, cum ar fi de exemplu alcătuirea unui CV până la probleme complexe, cum ar fi alegerea unui drum profesional sau realizarea unui plan de carieră.

Atelierele au loc săptămânal, miercurea, între orele 10.00 și 12.00 în Sala 501 (etaj 5) din Căminul C5, Campusul „Titu Maiorescu”.

Pe data de 15 mai 2019, tema atelierului va fi alcătuirea CV-ului. Tocmai pentru că este deja un concept comun și pare ușor de făcut, CV-ul conține deseori greșeli care dezavantajează candidații. Numeroși angajatori spun despre CV-urile pe care le primesc că sunt prea încâlcite, neadaptate, pline de informații nerelevante și nu pun suficient în valoare candidatul. Atelierul este dedicat strategiilor de alcătuire a unui CV atrăgător și clar, în special pentru studenții lipsiți de o experiență de muncă anterioară.

Următoarele teme abordate vor fi:

  • Interviul de angajare – 22 mai
  • Networking sau cum să cunoști oamenii potriviți – 29 mai

Atelierele vor fi susținute săptămânal până la începerea sesiunii și vor fi reluate din următorul an universitar.

Mai multe informații: https://www.facebook.com/servicii.studentiUAIC/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.