Laboratorul de Cariere: primii paşi spre dezvoltarea profesională a studenților de la UAIC

Ieri, 11 mai 2016, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a avut loc deschiderea și prima zi de ateliere desfășurată de Laboratorul de Cariere. Acesta este primul program de dezvoltare personală și profesională din România, special conceput pentru studenți și masteranzi, cu scopul de a crește rata de angajabilitate pe piața muncii a tinerilor.

Organizat de BCR, Școala de Valori și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Laboratorul de Cariere este un proiect inovativ de educație non-formală, ce cuprinde ateliere faţă în faţă, vizite în companii, webinarii cu profesionişti din companii și trainerii din Școala de Valori sau cursuri online de dezvoltare personală și profesională, cu ajutorul cărora participanţii îşi antrenează abilităţile folositoare în carieră.

„Am ales UAIC în baza parteneriatului strategic, deoarece ne susțin în orice proiect pe care dorim să îl implementăm. BCR investește în astfel de programe de dezvoltare pentru viitorii angajați pe piața muncii pentru că avem nevoie de profesioniști, ne preocupă zona de angajabilitate, responsabilizare și adaptare la piața muncii” a menționat Anca Hreamătă, Director Grup Retail din cadrul BCR Iași.

Studenții care au participat la edițiile trecute s-au declarat extrem de mulțumiți de program:

Florentina Georgiana Drăghici, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice: „Desi in prima parte a fost destul de incomod pentru ca nici nu cunosteam ceilalti participanti si nici nu stiam ce presupune fiecare atelier, dar apoi am descoperit ca imi sunt foarte utile, si cu atat ai utile daca ma implic, asa ca partea cea mai interesanta era aceea in care fiecare punea intrebarile care erau de interes pentru el.”

Ciobanu Inona, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației: „In acest proiect activitatile teoretice au fost transmise studentilor sub forma de jocuri. Au fost niste activitati practice din care am invatat o multime de lucruri interesante pe care le voi aplica cu siguranta la experienta mea viitoare profesionala si personala.”

 

Închiderea programului și ultima zi de ateliere va avea loc pe 3 iunie. În 2016, proiectul se desfășoară în București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.