Expoziție de pictură Miruna Budișteanu

AAFIS „Inviere” (1)sociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu artistul plastic Miruna Budişteanu organizează în Turnul Golia expoziţia de artă plastică „ÎNVIERE”, dedicată perioadei speciale în care ne aflăm, perioada Sărbătorilor Pascale.

Miruna Budisteanu este un artist român confirmat, care trăieste în prezent în Bucuresti, România. A absolvit Facutatea de Artă Monumentală, la Universitatea de Artă din București, după ce a parcurs un an de arhitectură  la Școala de Arhitectură din La Defense, lângă Paris, unde a obținut și bacalaureatul, la liceul Henri IV și a revenit după terminarea studiilor. Ulterior, a urmat un Master la Universitatea de Teatru și Film din București, în Regie și Imagine de Film, lucrarea de disertație fiind un film autobiografic „Autoportret – Nemărginire”.

Este autorul a mai bine de 50 de expoziții personale, în Europa și SUA, având și numeroase participări în expoziții și proiecte de grup. A expus în galerii, muzee, monumente istorice și spații non-convenționale, practicând toate mediile picturale, cu preferință pentru frescă, tempera cu ou, tușuri și emailuri, pe o peliculă translucidă numită multimedia vellum film, care permite conlucrarea cu lumină și interactiunea cu spațiul ambient, preocupări constante ale artistei. În prezent este doctorand la Ecole Pratique des Hautes Etudes, din Paris, dezvoltând la distanță teza pe tema „Identitatea și valențele spațiului sacru în contemporaneitate”.

Vernisajul va avea loc marți, 26 aprilie, la ora 14.00 va avea loc vernisajul expoziției, care va putea fi vizitată în perioada 26 aprilie – 27 iunie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.