Teach for Romania recrutează următoarea generație de profesori și viitori lideri în Iași

În luna martie, organizația Teach for Romania recrutează următoarea generație de profesori și viitori lideri, în doua mari centre universitare din țară

București, 12 martie 2015- Începând din data de 2 martie 2015, Teach for Romania a pornit campania de recrutare a noii generații de profesori Teach, în doua dintre cele mai importante centre universitare din România, București și Iași. Programul Teach for Romania se adresează absolvenților și tinerilor profesioniști cu o motivație puternică de a produce un impact pozitiv în educația și societatea românească, care vor deveni lideri transformaționali în educaţia din România.
Până în data de 31 martie, inițiatorii proiectului, alături de ambasadorii Teach for Romania, sunt prezenți în Universitatea București și Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde discuta cu studenții dornici să se implice în procesul de transformare a sistemului educațional din România, prin intermediul acestui program.
Timp de o lună, echipa Teach for Romania va discuta cu studenții din cele două universități partenere despre educație și modalitățile de implicare în transformarea pozitivă a sistemului de învățământ actual. Echipa de recrutare va organiza evenimente speciale, în domeniul educației: sesiuni de prezentare a programului, conferințe și dezbateri cu lideri din domeniul educațional, comunicări informale cu studenții despre experiențele lor legate de educație, Teach for Romania Open Doors, precum și multe alte activități de informare și conștientizare a necesității unui astfel de program în România. Cei interesați să afle mai multe informații și să interacționeze cu echipa Teach for Romania pot urmări calendarul evenimentelor de recrutare pe pagina oficială de Facebook a organizației sau prin intermediul celor doua universități și al organizațiilor partenere care susțin procesul de recrutare.
Întreaga campanie de recrutare este susținută de Fundația Vodafone România, în cadrul proiectului “Leading change, contributing to education”, selectat în urma rundei de finanțare Fondul pentru Fapte Bune.
Înscrierea în program se face online, completând acest formular, după verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate disponibile pe site. Cei selectați sunt invitați la un Centru de Evaluare, în cadrul căruia parcurg un interviu personal, o simulare de lecție și un exercițiu de grup. Detaliile cu privire la procesul de recrutare și selecție sunt disponibile pe site-ul Teach for Romania, pe pagina de Facebook și prin intermediul echipei de proiect, la adresa de email recrutare@teachforromania.ro. După recrutare și selecție, împreună cu parteneri și sustinători din mediul business și educație, Teach for Romania începe pregatirea viitorilor învățători și profesori în cadrul celui mai mare hub de leadership, pedagogie și educație din România, pe perioada verii. Călătoria unui profesor sau învățător spre a deveni factor de transformare al educației începe cu cele 6 săptămâni de pregătire intensă și continuă cu cei 2 ani de predare la clasă.

În prezent, 18 profesori și învățători Teach for Romania asigură egalitatea de șanse la o educație de calitate în 7 județe din România.
Teach for Romania este o organizație non-profit care recrutează cei mai valoroși tineri români, îi pregătește ca învățători sau profesori model și îi sprijină pentru a avea un impact pozitiv asupra educației românești. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale 36 de țări.
Esența organizației, viziunea și misiunea programului Teach for Romania sunt explicate în acest scurt video informativ.

 

Fundația Vodafone România a finanțat în cei 17 ani de activitate peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe site, pagina de facebook și blog. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998

Leave a Reply

Your email address will not be published.