Concurs despre integrare europeană pentru studenții ieșeni

Centrul de Studii Europene și Centrul de Documentare Europeană Jean Monnet ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează a V-a ediție a concursului „Visul meu european”. Concursul de eseuri se adresează studenților din ani terminali ai ciclului de licență, din centrul universitar ieșean. Pe 18 aprilie va avea loc dezbaterea „Visul meu european”, unde vor fi analizate eseurile ce vor intra în competiție.

Concurenții vor trebui să redacteze un eseu referitor la procesul de integrare europeană, pe care să-l trimită până pe 10 aprilie. 6 zile mai târziu vor fi anunțați finaliștii ce vor participa la dezbatere.

Subiectele în jurul cărora studenții vor țese idei și opinii personale într-un eseu de maximum 6 pagini sunt :

  • modul în care este percepută Uniunea Europeana de către noua generație,
  • ce fel de Europă își doresc tinerii și care sunt oportunitățile, respectiv constrângerile oferite de spațiul european de astazi,
  • ce fel de provocări apar în contextul noilor realități economice și sociale din UE,
  • în ce mod se regăsesc tinerii în modelul european actual de integrare,
  • cum ar arăta o „Europă ideală” pentru tinerii români.

O comisie de specialitate din domeniul studiilor europene va analiza și va nota fiecare eseu. Se vor oferă 6 premii în bani, cuantumul lor fiind între 180 și 500 RON, în funcție de poziția ocupată pe podium, și 10 burse de studiu în cadrul programului de Master în Studii Europene sau Dezvoltare Regională.

Mai multe detalii despre regulamentul concursului găsiți accesând link-ul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.