Ai carte, ai parte…de un angajator

Ai carte, ai parte…

Centrul de Carieră îți adresează un chestionar pentru a afla care sunt persoanele cu care ai dori să discuți în cadrul evenimentului Biblioteca Vie. Pot fi specialiști din diverse domenii, care lucrează în Iași sau în orice alt oraș din țară, pe care îi admiri datorită carierei sau a poveștii de viață, care pot fi  văzuți la diverse evenimente sau care nu au apariții publice. Alegerea îți aparține.

Biblioteca vie este asemenea unei biblioteci obişnuite, din care cititorii interesaţi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp, le citesc şi le returnează bibliotecarului, pentru a fi răsfoite de următorii cititori interesaţi. Sunt două diferenţe majore însă: cărţile sunt persoane, iar citirea lor presupune dialogul cititorului cu acestea.

Proiectele derulate de CIPO în ultimii ani au scos în evidenţă atât nevoia studenţilor de a intra în contact cu specialişti din diferite domenii de activitate, de a le cunoaşte poveştile de succes, cât şi dorinţa foştilor studenţi ai Universităţii de a dărui din experienţa lor, într-un cadru mai puţin formal.  Așadar, evenimentul “Biblioteca vie – Citește un profesionist” facilitează întâlnirea studenților cu profesioniști din domeniile lor de studiu printr-o metodă specifică educației nonformale.

…de un angajator

În același chestionar îți poți exprima opțiunea în legătură cu organizațiile care vor veni să realizeze prezentări în Universitate. Privește-o ca pe o oportunitate de a vedea dacă te-ai potrivi în cadrul acelor companii, dacă imaginea actuală despre ele este reală, dacă o să ai aceeași părere despre companii și după ce o să le urmărești prezentările. În plus, vei afla direct de la angajator care sunt oportunitățile oferite studenților și cerințele necesare obținerii locurilor de muncă sau a stagiilor de practică.

Începând cu anul universitar 2012 – 2013, Centrul de Carieră va organiza vizite ale companiilor interesate să colaboreze cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pentru a discuta despre oportunitățile pe care acestea le pot oferi studenților.

Poți completa chestionarul accesând linkul:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGVYRWNnbnFkbXZHWURRaUtnWEhQOFE6MQ.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.