Înscrie-te la concursul de Chimie „Magda Petrovanu”

Până pe 12 aprilie 2012, elevii şi studenţii pasionaţi de chimie se pot înscrie pentru a participa la cea de-a IV-a ediţie a concursului de Chimie „Magda Petrovanu”. Acesta se va desfăşura sâmbătă, 28 aprilie 2012, la Facultatea de Chimie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, situată pe B-dul CAROL I, nr. 11 (Corpul A).

Concursul se adresează elevilor ciclului gimnazial şi liceal din judeţul Iaşi, dar şi studenţilor Facultăţii de Chimie din cadrul UAIC. Acesta constă într-o probă scrisă, respectiv un test grilă, cu durate şi tematici diferite în funcţie de fiecare ciclu în parte.

Elevii din clasa a XII-a premiaţi cu locul I,II,III şi menţiune vor fi declaraţi admişi la concursul de admitere al Facultăţii de Chimie, în condițiile respectării celorlalte prevederi regulamentare, precum diplomă de bacalaureat şi dosar complet de înscriere. Totodată, aceștia vor beneficia de cazare pe perioada primului an universitar şi de bursă de studiu pe perioada semestrului I, în limita resurselor alocate. De asemenea, cadrele didactice îndrumătoare ai căror elevi au participat la concurs vor primi adeverinţe de participare.

Cei care doresc să participe pot fi înscrişi în concurs de către un cadru didactic îndrumător prin completarea unui formular electronic, ce poate fi accesat pe site-ul http://concurs.chem.uaic.ro. Fiecare profesor îndrumător poate înscrie între 1 şi 3 persoane din fiecare clasă, respectiv maxim 6 elevi din ciclul gimnazial şi 12 din cel liceal. Înscrierea şi participarea în concurs sunt gratuite.

Tematica, precum şi o serie de modele de teste asemănătoare celor din concurs pot fi consultate pe site-ul oficial, http://concurs.chem.uaic.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.