ASII organizează traininguri IT pentru liceeni și studenți

Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) a  prezentat, în cadrul conferinței de presă de miercuri, 19 ianuarie 2012, un nou proiect adresat elevilor și studenților realizat în colaborare cu Facultatea de Informatică Iași.

Aflat la prima ediție, proiectul „FII Practic” își propune familiarizarea participanților privind cunoștințele din domenii precum design grafic, dezvoltare Web, dezvoltare de aplicații mobile pentru Android și managementul proiectelor în IT. Se vor constitui astfel, șase sesiuni de traininguri, susținute de voluntari ASII cu experiență în cele patru domenii.

De asemenea, pentru a adăuga un plus la nivelul cunoștințelor livrate, o comisie formată din profesori ai Facultății de Informatică Iași vor oferi consultanță fiecărui responsabil al fiecărei arii. Este vorba despre conf.univ.dr Sabin-Corneliu Buraga, prodecan al Facultății de Informatică Iași, Dr. Vasile Alaiba, lector Dr. Adrian Iftene și Alecsandru Grigoriu, colaborator al facultății.

Sesiunile de training se vor desfășura în perioada 25 februarie-1 aprilie. Pentru fiecare arie vor fi selectați un număr de aproximativ 25 de cursanți. La finalul celor șase sesiuni, participanții  vor realiza un mini-proiect pentru a testa cunoștințele dobândite. Cele mai bune prezentări vor fi premiate și vor primi diplome semnate de către responsabilul de arie, îndrumătorul științific, dar și de președintele ASII, Ștefan Coroș.

Elevii și studenții interesați se pot înscrie pe site-ul proiectului, www.fiipractic.asii.ro.

„Este evident că tehnologia avanează din ce în ce mai rapid și că pe viitor vom avea nevoie de cât mai mulți profesioniști IT. Pentru că suntem de părere că trebuie să investim în tineri și în viitor, încercăm să completăm, după posibilitățile noastre, educația formală în ceea ce privește domeniul IT. Astfel, dorim să împărtășim din cunoștințele noastre elevilor și studenților, oferindu-le posibilitatea de a participa la aceste traininguri”, a punctat coordonatorul proiectului “FII Practic”, Radu-Emil Grigoraș.

La conferința de presă a fost prezent decanul Facultății de Informatică Iași, prof. dr. Gheorghe Grigoraș, reprezentanți ai diverselor  firme de IT partenere, precum și reprezentanții unor ligi studențești afiliate. Printre acestea se numără Uniunea studenților din România, Liga Studenților de la Automatică și Calculatoare, Liga Studenților Electroniști și BEST (Board of European Students for Technology).

Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (ASII) este cea mai veche asociație studențească din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” și numără în prezent 115 membri activi. Printre cele mai importante proiecte ale asociației se numără FII Competition, Balul de Caritate, Olimpiada Outdoor, Olimpiada Indoor sau Digiphoto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.