Consiliere psihologică permanentă pentru studenţii de la UAIC

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a deschis o linie telefonică pentru consiliere psihologică, venind în sprijinul celor afectați de tragedia recentă din căminul C4. Studenţii, dar și angajații, pot apela permanent la numărul 0759.065.223, pentru a solicita consiliere în vederea depășirii momentelor mai grele prin care trec. Linia telefonică poate fi apelată și de cei care au nevoie de sprijin emoțional în urma unor altor situații.

Consilierea nu va fi telefonică,  ci studenții vor fi programați – în funcție de situația pe care o au de depășit – fie spre un grup de suport, fie spre consiliere psihologică individuală. Aceste activități sunt realizate voluntar de către profesori şi studenţi masteranzi de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei specializaţi în psihoterapie şi psihologie clinică.

Grupurile de suport organizate vor urmări lucrul cu studenţii în vederea depăşirii dificultăţilor emoţionale, într-un cadru mai puţin formal. Membrilor li se va oferi posibilitatea de a lucra alături de alte persoane care au experienţe similare sau care pot oferi sprijin în depăşirea lor. Durata întâlinirii unui grup de suport este în medie de 90 de minute, iar frecvenţa acestora este stabilită de comun acord cu membrii.

De asemenea, luni, 23 noiembrie de la ora 17, persoanele care au fost afectate de eveniment sunt invitate la „Întâlnirile Narative Psiterra”, în corpul R502, etajul 5, Clădirea Şcolii Doctorale, UAIC. În cadrul acestui eveniment, conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici va vorbi despre „Abordarea narativă şi răspunsul la traumă”, unde va aminti despre cazuri de terapie ori despre rezutatele unor cercetări, prezentarea fiind urmată de o dezbatere între experţi în psihologia narativă şi public.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” grupurile de sprijin pentru studenţi au apărut anul trecut la Facultatea de Psihologie, iar de acum vor funcţiona permanent.

De altfel, servicii de consiliere sunt disponibile prin intermediul Centrului de Consiliere Educațională, Psihologică și pentru Persoane cu Cerințe Speciale (CEPP), din cadrul Departamentului “Servicii pentru Studenți și Absolvenți” (DSSA). Acest departament al universității oferă, încă de la înființarea sa, servicii de consiliere psihologică, educațională și pentru studenții cu cerințe educative speciale. Sprijinul profesioniștilor angajați în centru vizează depășirea dificultăților emoționale, cognitive și de comportament, oferirea de sprijin pentru o mai bună autocunoaștere, dezvoltarea resurselor personale şi dezvoltarea abilităților de stabilire a scopurilor și obiectivelor educaționale, a abilităților de planificare și luare a deciziilor.

 

 

Afis INTALNIRE NARATIVA_23 noembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published.