Florin Lăzărescu, în dialog cu studenţii despre cariera creativă

sapm_conferinte_cariera_3.04_rgb copyVineri, 3 aprilie 2015, va avea loc o conferință despre  „Cariera în domeniul creativ” adresată studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” şi va fi susținută de Florin Lăzărescu, scriitor şi co-scenarist al filmului „Aferim”, premiat cu Ursul de Argint, Berlinala 2015. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 16:00 în Sala 402 din Corpul R a Universităţii. Pentru a putea participa, trebuie să fiți înscriși în proiectul „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”.

Despre speaker

Florin Lăzărescu este prozator și scenarist ieşean, în prezent Șef serviciu editură, publicații și programe culturale la Muzeul Literaturii Române Iași. Este absolvent al Facultăţii de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi (1998).

Este co-scenarist al filmului “Aferim” (film în regia lui Radu Jude, premiat cu “Ursul de Argint” la Berlinala, 2015). Co-scenarist al filmului „O umbra de nor…” (regia Radu Jude, prezentat în premieră la Cannes, 2013). Face parte din echipa de organizare a Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri Iași (FILIT).

Participarea la o conferinţă de management al carierei este prima activitate obligatorie pentru cei înscrişi în cadrul proiectului „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”. Etapele ulterioare din cadrul proiectului vor fi:

Prin „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vine în ajutorul studenţilor oferindu-le informaţii despre primii pași în angajare. Proiectul reprezintă pentru cei înscrişi o oportunitate de a cunoaște companii relevante pentru domeniul lor de studiu și de a se întâlni cu viitorii angajatori. De asemenea, vor putea descoperi, alături de  consilierii proiectului, punctele forte, abilitățile și cariera potrivită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.